Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Szexuális zaklatások a Wiener Sängerknaben fiúkórusban

Nem volt mentes a szexuális zaklatástól és az erőszak alkalmazásától az osztrák főváros világhírű fiúkórusa, a Wiener Sängerknaben sem - tudta meg egy bécsi újság.
A Der Standard pénteken megjelenő kiadásában két egykori kórustag számol be ezzel kapcsolatos személyes tapasztalatairól. Egy ma 33 éves berlini orvos a nevelőtanárok jelenlétében lezajlott "zuhanyrítusokat" idézte fel. Állítása szerint a zuhanyozáskor jelen lévő nevelők fennhangon utasították a tusoló fiúkat, hogy mossák meg a nemi szervüket. Őt magát egy egyesült államokbeli turné alkalmával, amikor 9 éves volt, egy idősebb kórustag bevitte a szállodai szobájába, és orális aktusra kényszerítette.

A Wiener Sängerknaben egy másik volt tagja, aki ma 51 éves, és Münchenben dolgozik pszichológusként, arra panaszkodik, hogy egy németországi turné során az egyik karvezető a buszban mellé ült, és egy órán át a combján tartotta a kezét. Egy másik alkalommal pedig egy fiúnak, aki nem akart enni a buszban, az egyik nevelőtanár erővel feltépte a száját, és ételt tömött bele.

A kórusban mindenki szenvedett a "rettegés és félelem légkörétől" - állítja a két volt kórustag, "tisztázást és jóvátételt" követelve.

A híres gyermekkórus a Der Standard megkeresésére nem akart állást foglalni. Mint illetékesei közölték, elő fogják keresni az archívumból a megfelelő dokumentumokat, hogy megállapíthassák, kiknek a felügyelete alatt álltak az adott időszakban az érintett kórustagok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letette a hivatali esküt Chile új elnöke

Letette a hivatali esküt Chile új elnöke csütörtökön. Tovább olvasom