Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Szlovákia tartja idei növekedési prognózisát

Szlovákia tartja az idei évre vonatkozó gazdasági növekedési prognózisát - mondta Maros Kondro, a szlovák parlament gazdasági bizottságának elnöke. Kondro és az általa vezetett delegáció a magyar parlament gazdasági bizottságának tagjaival tárgyalt és állapodott meg energetikai, valamint közlekedésfejlesztési együttműködésről.
Nem módosít idei gazdasági növekedési prognózisán Szlovákia, vagyis kitart amellett, hogy 2009-ben 4,6 százalékkal fog nőni a GDP - derült ki Maros Kondro szavaiból. Annak ellenére sem változtatnak, hogy két hete az Európai Bizottság a teljes unió várható teljesítményét lerontotta a novemberi adatokhoz képest. Szlovákia esetében a 4,6 százalék helyett csak 2,7 százalék növekedést tart reálisnak. Szlovákia egyike lesz annak a három-négy országnak, amely képes lesz fejlődni idén - mondta Kondros.

A két gazdasági bizottság az energetikai fejlesztési együttműködés irányairól állapodott meg. Megállapították, hogy a térségben az utóbbi években végmenet technológiaváltás, ennek nyomában az elketronika és az autógyártás részesedése nem fog növekedni, a jövő a megújuló energiában van - mondta Podolák György (MSZP), a magyar gazdasági bizottság elnöke. A másik együttműködési terület több Ipoly-híd felújítása. A részleteket albizottságok fogják negtárgyalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőfi-szobor Kijevben

A tervek szerint március 15-én avatják fel Kijevben Petőfi Sándor szobrát. A szoborállításról még… Tovább olvasom