Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -4°C | 4°C Még több cikk.

Szlovénia ragaszkodik az atomenergiához

Szlovénia - Szlovénia a fukusimai katasztrófa ellenére még legalább húsz évig termel elektromos energiát atomerőművében - közölte Darja Radic, Szlovénia gazdasági minisztere pénteken, az ország új energiaprogramjának bemutatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
Úgy fogalmazott: Szlovénia nem adja fel atomenergetikai terveit a baleset miatt.

Radic tájékoztatása szerint a kormány öt különböző energiaellátási forgatókönyvet készített a 2030-ig terjedő időszakra és valamennyiben szerepel az atomipar. Az öt javaslat társadalmi vitáját követően a kormány a legjobbat küldi a parlament elé, amely az év végéig dönthet a kérdésben - tette hozzá.

Az 1984-ben épült krskói atomerőműben jelenleg egy reaktor üzemel, az erőmű a horvát, illetve a szlovén állam közös tulajdonában áll. A krskoi reaktor a szlovén áramszükségletek mintegy 40 százalékát fedezi.

Korábban a szlovén kormány az atomerőmű további egy reaktorral való bővítését jelentette be, bár a kérdésben végleges döntés még nem született.

A minisztérium energiaügyi főosztályának vezetője a sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a felvázolt öt forgatókönyv közül kettőben szerepel a krskoi erőmű bővítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Le Soir szerint rossz imázst alakított ki magáról a magyar EU-elnökség

A brüsszeli lap pénteki számában közölt értékelés szerint olyan rossz imázst még egyetlen rotációs EU-elnökség sem alakított ki magáról, mint a magyar. Tovább olvasom