Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Szociáldemokrata győzelem a romániai EP-választásokon

A Szociáldemokrata Párt és a Konzervatív Párt (PSD-PC) alkotta szövetség nyerte a romániai EP-választásokat - állítják a két romániai hírtelevízió megrendelésére készített exit poll felmérések. Az adatok szerint 30,7 és 31 százalék körül mozog a PSD-PC eredménye.
Őket a koalíciós partnerük, a Demokrata Liberális Párt (PDL) követi 30,4 százalékkal. Az ellenzéki Nemzeti Liberális Pártnak 15,4 illetve 16,6 százalék között mozog az eredménye.

Az RMDSZ "Magyar összefogás" nevet viselő listájának egyik intézet 9,1, másik pedig 10,4 százalékot mért, így három mandátum már biztos, a negyedik a későbbiekben derül ki.

Az adatok szerint két mandátumot kap a Nagy-Románia Párt is, bejutott ugyanakkor Traian Basescu államfő lánya, a függetlenként induló Elena Basescu.

Este 19 óráig a szavazásra jogosultaknak alig 21,63 százaléka jelent meg az urnáknál. Hargita megye az élbolyban van, a székelyföldi megyében a választók 33,46 százaléka voksolt. Kovászna megye is jóval felülmúlja az országos átlagot, itt a szavazók 30,77 százalékát sikerült mozgósítani.

Szatmár megyében 27,10, Biharban 26,65, Maros megyében pedig a választók 26,30 százaléka szavazott. Kolozs megye mindössze 19,84 százalékos részvételi arányt mutatott fel 19 órakor. A választási kedv Bukarestben volt a legalacsonyabb, alig 12,83 százalék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bugár több képviselővel együtt kilépett az MKP-ból

Kilépett a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjából (MKP) Bugár Béla volt pártelnök és további három… Tovább olvasom