Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Szolgálaton kívüli rendőr lövöldözött Ógyallán - három halott

A tragédia szombat délelőtt történt a szlovákiai településen. A férfi két óra egyezkedés után megadta magát a rendőrségnek.
Két óra egyezkedés után megadta magát a rendőrségnek az a rendőr, aki szombaton délelőtt három embert lelőtt, kettőt pedig megsebesített a szlovákiai Ógyallán.

Az 51 éves férfi korábban az ógyallai városi rendőrség parancsnoka volt. Tettének okai továbbra sem ismertek, ugyanakkor azt már tudni lehet, hogy a férfi ismerte áldozatait, így vélhetően célzottan gyilkolt.

A tragédia a rendőrség szerint úgy játszódott le, hogy a szentpéteri férfi szombaton délelőtt saját autójával érkezett a helyszínre, majd miután kiszállt a kocsiból, egy pisztollyal célzott lövéseket adott le áldozataira. A férfi célpontjai - mindannyian egy helyi család tagjai - közül hárman, azaz az 51 éves apa, 19 éves fia és a legidősebb áldozat 24 éves veje - a helyszínen meghaltak, az áldozatul esett családapa másik fiát és annak feleségét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Rendőrautó áll egy ház előtt, a kordonnal körülkerített helyszínen, attól jobbra helybeliek időznek, miután egy szolgálaton kívüli rendőr lövöldözni kezdett, és három embert megölt, kettőt megsebesíte
Rendőrautó áll egy ház előtt, a kordonnal körülkerített helyszínen, attól jobbra helybeliek időznek, miután egy szolgálaton kívüli rendőr lövöldözni kezdett, és három embert megölt, kettőt megsebesített Ógyallán.
Fotó: MTI/TASR

A rendőrség a szomszédos utcában talált rá az elkövetőre, aki az egyik ház lépcsőjén ült, pisztolyt tartva a fejéhez. Ott kerítették körbe a rendőrök, és két órai egyezkedés után az először öngyilkossággal fenyegetőző férfi végül megadta magát nekik.

A lövöldöző - aki már 20 éve rendőr volt - jelenleg is a helyi rendőrség kötelékében dolgozott, ám tette elkövetésekor nem volt szolgálatban. A férfi nős, két gyermeke van, és az Ógyallához közeli Szentpéter településen lakik. A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség közlése szerint a férfi viselkedésén munkatársai sem vettek észre semmi szokatlant az utóbbi napokban. A férfi házát jelenleg is rendőrök őrzik, mivel a községben híre ment, hogy az áldozatok hozzátartozói bosszút akarnak állni a szentpéterieken.

Korábban írtuk:

Három embert lelőtt, kettőt pedig megsebesített egy rendőr Ógyallán szombaton délelőtt - adta hírül rendőrségi forrásokra hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A férfit - aki jelenleg a gyilkos fegyvert a fejéhez szorítva ül a földön, és öngyilkossággal fenyegetőzik - körbekerítették a rendőrök a tett helyszínével szomszédos ógyallai Agátová utcán. Bozena Bruchterová, a nyitrai kerületi rendőrkapitányság szóvivője szerint időközben már a helyszínre érkezett a rendőrség különleges megbízottja, és tárgyalni próbál a férfival.

A rendőr a tett elkövetésekor szolgálaton kívül volt, pontos indítéka egyelőre ismeretlen. A tragédia a rendőrség szerint úgy játszódott le, hogy a férfi kiszállt az autójából, majd elkezdett lőni az emberekre az utcán. Miután befejezte a lövöldözést, átment a szomszéd utcába, és leült az egyik ház lépcsőjére - ott kerítették körbe a rendőrök. Meg nem erősített források szerint a lövöldözés összefüggésben állhat azzal, hogy a környéken több népes roma család is él.

Olvasóink írták

 • 6. rózsakert 2012. június 18. 09:06
  „több embert ????????????????????????????????????????”
 • 5. rózsakert 2012. június 18. 06:22
  „4.Zotya100 2012.06.16. 18:41
  naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa”
 • 4. Zotya100 2012. június 16. 18:41
  „Nem értem: aki több embert célzottan lelő, utána a saját fejéhez tartja a pisztolyt, mért kell lebeszélni? Ő is és a társadalom is jobban járna az öngyilkosságával. (És ez nemcsak erre a konkrét esetre értendő.)”
 • 3. rózsakert 2012. június 16. 16:42
  „a vadászok ott is védik a VADAT a vadhordától.
  mikor lehet mellette tüntetni?”
 • 2. StencilAtya 2012. június 16. 16:18
  „raszízmús!!!!!!!!!!!!”
 • 1. Emberségetavilágnak 2012. június 16. 15:36
  „Magyarok lakta település.
  Ha meg összefüggés lehet azzal a bizonyossal, akkor van is...
  Fertőzöttebb már nem is lehetne a Kárpát-medence.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokolgép robbant a piacon - 11 ember meghalt

Tizenegy embert megölt, több mint húszat megsebesített egy pokolgép szombaton egy pakisztáni piacon. Tovább olvasom