Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Sztrájk bénítja Olaszország életét

Az olasz kormány megszorító intézkedései ellen kedden délelőtt kezdődött sztrájk szinte teljesen megbénította Olaszország életét.
A legnagyobb szakszervezet, a hatmillió tagot tömörítő CGIL felhívására sztrájkolnak a tömegközlekedési dolgozók, beleértve a légi, a vasúti, valamint a kompközlekedést is. Csatlakoztak a nyolc órásra tervezett munkabeszüntetéshez többek között a kórházak, a postahivatalok, a bankok alkalmazottai is.

A sztrájkot az újabb megszorító csomag parlamenti vitájának megkezdéséhez időzítették: az olasz felsőház kedden délután tárgyalja az újabb csomagot, amely 45 milliárd eurós megtakarítást helyez kilátásba a júliusban jóváhagyott közel 80 milliárd eurós kiadáscsökkentésen felül.

A CGIL elnöke szerint a kormány megszorító csomagja "igazságtalan, mivel csak a dolgozókat és a nyugdíjasokat sújtja, a gazdagokat nem". "A kényszerű megtakarítások miatt megbénul a gazdaság, mivel a csomagban nincs semmilyen intézkedés a gazdaság fellendítésére" - fejtette ki előzőleg Susanna Camusso.

A sztrájkot nem támogatja a mérsékelt CISL és UIL szakszervezet, mert szerintük a CGIL akciója pusztán politikai célokat szolgál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német és osztrák lap a magyar belpolitikáról

Orbán kézjegye címmel gazdasági részében kommentárban foglalkozott a magyar belpolitikával, illetve… Tovább olvasom