Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Szünetelteti több műsorát a szabadkai rádió magyar nyelvű adása

Belgrád - - Pénzhiány miatt szünetelteti a szabadkai rádió magyar nyelvű gyermek-, honismereti-és művelődési műsorait - közölte hétfőn a 42 éves múltra visszatekintő adó a Vajdaság Ma című magyar nyelvű honlapon.
A tájékoztatás szerint a rádió hiába pályázott támogatásért a magyarországi Szülőföld Alapnál, "egy fillért sem kapott", ezért "megszűnnek azok a műsorok, amelyeknek az volt a céljuk, hogy segítsék a délvidéki magyarság identitástudatának megőrzését".

A rádió munkatársai keddtől már csak a híradásokat készítik el, "s azon tematikus riportmagazinokat, amelyeket az alapító, Szabadka város képviselő testülete finanszíroz" - áll a közleményben.

A szerkesztőség közölte, azért is fájó volt meghozni ezt a döntést, mert tudomásuk szerint Vajdaságban csak a szabadkai rádióban készült eddig magyar nyelvű gyermekműsor és hangjáték.

A múlt héten tették közzé a Szülőföld Alaphoz benyújtott pályázatok idei második félévi elbírálását; e szerint a vajdasági médiából a Pannon RTV és a Hét Nap című vajdasági magyar hetilap kapott egyenként 3 millió forintos támogatást. A Magyar Szó című újvidéki napilapnak 2 millió 800 ezer forintot ítéltek oda gyereklapok kiadására, az Újvidéken szerkesztett Vajdaság Ma 1 millió 300 ezer forintot nyert el. Emellett a vajdasági Mária Rádió szórványműsorai kapnak 300 ezer forint működési támogatást.

A Szülőföld Alap a második félévben összesen 23 millió forinttal támogatja a magyar nyelvű könyv- és folyóirat-kiadást, illetve a magyar nyelvű írott és elektronikus médiát Szerbiában

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

WikiLeaks-kiszivárogtatások - Kényes leleplezések

London/Jeruzsálem/Róma/Berlin/Párizs - A világ minden tájáról, köztük Magyarországról is… Tovább olvasom