Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Tankerhajóval ütközött az Indiai-óceánt átszelő magányos evezős

A holland férfi emiatt feladni kényszerült embert próbáló küldetését.
Tankerhajóval ütközött, ezért feladni kényszerült embert próbáló küldetését az a holland férfi, aki magányosan evezve akarta átszelni az Indiai-óceánt Ausztrália és Afrika között.

Ralph Tuijn kis híján életét vesztette az éjszakai balesetben, de egy arra járó kereskedelmi hajó végül ki tudta emelni a vízből pénteken. Az ausztrál parti őrség szóvivője közölte: még nem tudni, milyen súlyosak a sérülései.

Az evezős egyik barátjának sikerült beszélnie Tuijnnal a baleset után. Elmondása szerint a holland hajós csak akkor vette észre az olajtankert, amikor az már mindössze 300 méterre volt tőle.

"Már nem tudott kitérni, azt gondolta, most fog meghalni. Túlélni az ütközést egy tankerrel egy evezős hajóban ülve, nos, ez nem túl valószínű" - mondta Ralph Tuijn barátja.

A holland férfi gyakorlott hajósnak számít, korábban átszelte már az Atlanti- és a Csendes-óceánt is. A tanker sodrából is megpróbált kiszabadulni, de ebből csak az lett, hogy hétméteres hajójával négyszer-ötször megfordult saját tengelye körül. Eközben eltört több bordája és egy ujja is. A parti őrség azért talált rá, mert Ralph Tuijn még idejében bekapcsolta vészjelzőjét.

A Kókusz-szigetektől hozzávetőleg kétezer kilométerre nyugatra - az ausztrál szárazföldtől 4360 kilométerre - történt baleset idején az evezős már túl volt 120 naposra tervezett, kilencezer kilométeres útjának javarészén. Az ausztrál parti őrség szerint Ralph Tuijn szerencsésnek mondhatja magát, hogy hamar rátaláltak, mert előfordulhatott volna, hogy legközelebb csak három-négy nap múlva jár arra hajó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két repülő zuhant le az Egyesült Államokban

Rossz időjárás és és üzemanyaghiány miatt két kisrepülő is lezuhant egy este alatt Amerikában. Tovább olvasom