Délmagyar logó

2016. 10. 29. szombat - Nárcisz 5°C | 14°C

Taposóakna végzett négy kéksisakossal Maliban

A békefenntartók konvoja az ENSZ aguelhoki bázisát elhagyva dél felé tartott, amikor Kidaltól mintegy 30 kilométerre aknákra futott.
Taposóakna végzett az ENSZ mali missziójának (MINUSMA) négy tagjával kedden az afrikai ország északi részén, tizenöt békefenntartó megsebesült, hatan súlyosan.

A békefenntartók konvoja az ENSZ aguelhoki bázisát elhagyva dél felé tartott, amikor Kidaltól mintegy 30 kilométerre aknákra futott.
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szóvivője New Yorkban közölte, hogy a négy halott katona csádi volt. A világszervezet vezetője közleményben ítélte el a támadást.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a misszió elleni támadások nem tántorítják el az ENSZ-t attól, hogy segítséget nyújtson a mali lakosságnak a béke keresésében.

Maliban 2012-ben egy katonai puccsot követően az ország északi részét tuareg lázadók és iszlamista fegyveres csoportok foglalták el, majd az iszlamisták kiszorították a tuaregeket, saríját (iszlám jogrendet) vezettek be az általuk ellenőrzött területeken, és hadjáratot indítottak az ország déli része és a főváros, Bamako ellen. Előrenyomulásuknak Franciaország tavaly januári katonai intervenciója vetett véget. Az országban választásokat tartottak, és az ENSZ békefenntartó műveletet kezdett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aggasztónak találják, hogy a líbiai iszlamisták repülőgépeket zsákmányoltak

A marokkói, algériai, tunéziai és egyiptomi hadsereget a potenciális terrortámadások miatt… Tovább olvasom