Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Teherán szerint bin Laden már rég halott volt

Irán - Teheránnak bizonyítékai vannak arra, hogy Oszama bin Laden betegségben halt meg, jóval azelőtt, hogy amerikai kommandósok megostromolták pakisztáni házát, s Washington hírt adott a terroristavezér haláláról - állította kedden Hejdar Moszlehi, a hírszerzési és biztonsági ügyek minisztere.
"Pontos információink vannak arról, hogy bin Laden már egy jó ideje meghalt betegségben" - idézte a Fars iráni hírügynökség a minisztert.

Moszlehi azt firtatta, hogy amennyiben az amerikai hadsereg és a hírszerzés valóban "letartóztatta vagy megölte" bin Ladent, akkor miért nem mutatták meg a tetemét, és miért dobták a tengerbe? Az iráni miniszter szerint bin Laden állítólagos megölése egy "színjáték" volt, amelyet a közelgő amerikai elnökválasztás miatt rendeztek, s hogy eltereljék a közvélemény figyelmét az Egyesült Államok rossz gazdasági helyzetéről.

Barack Obama amerikai elnök május 2-án jelentette be, hogy amerikai kommandósok a pakisztáni Abbotábád városában megölték Oszama bin Ladent. Az al-Kaida-vezér tetemét DNS-teszttel, illetve a holttesten végzett más vizsgálatok alapján azonosították, majd a tengerbe dobták. Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai hírszerzési vezető a minap azt mondta, hogy a személyazonosság megállapításának hibalehetősége 1 a 11.800 billióhoz.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. szentmiki 2011. május 11. 11:10
  „" SZABAD EURÓPA!!!!" Csak óvatosan ezzel a szöveggel, engem sokszor b@sztattak miatta a gengszterváltás előtt...”
 • 37. té 2011. május 11. 06:36
  „áhh ez kamu, igazából amerika nem is létezik, ez csak álca... :D”
 • 36. THE 2011. május 10. 23:58
  „Miért kellett ilyen gyorsan megölni? Á, kamu az egész.”
 • 35. Wacky 2011. május 10. 23:08
  „33. dodó 2011.05.10. 21:05

  Mi van?? "A fiúk bin Laden halálának bizonyítékait is hiányolták." akkor most a fiai nem tudják hogy meghalt-e a papa?? de közben "Oszama bin Laden fiai elfogadhatatlannak és megalázónak tartják azt, hogy apjukat a tengerbe temették."
  Na akkor ez most hogy is van??
  és nem úgy volt hogy 2 fia van, és az egyiket ugyancsak lelőtték a kommandósok??”
 • 34. Apátfalvi** 2011. május 10. 22:33
  „33. kit izgatnak bin laden fiai? Az apuka "munkája" következtében meghalt ártatlanok engem, és a többi civilizált embert sokkal jobban érdekelnek!

  Aki terroristaként civileket gyilkol, az így jár! HALÁL A TERRORIZMUSRA!!!! SZABAD EURÓPA!!!!”
 • 33. dodó 2011. május 10. 21:05
  „2011-05-10. 20:12 :: Beperelnék Obamát bin Laden fiai

  Az iszlamista honlapokat figyelő amerikai szervezet, a SITE közölte, hogy Oszama bin Laden fiai elfogadhatatlannak és megalázónak tartják azt, hogy apjukat a tengerbe temették. Perrel fenyegetik Barack Obamát.
  Az al-Kaida első emberének fiai szerint az amerikai csapatok nem a letartóztatás, hanem gyilkosság szándékával törtek rá apjukra. A fiúk bin Laden halálának bizonyítékait is hiányolták. (MTI)”
 • 32. dodoni 2011. május 10. 20:18
  „Tök vicces az is, hogy Bin Laden futára vezette nyomra a kommandósokat. A terrorista vezér, aki szamárháton közlekedő futárral szervezi a merényleteket.”
 • 31. dodoni 2011. május 10. 20:15
  „Az USA máig adós annak bizonyításával is, hogy a 2001 szeptember 11-i merényleteket azok követték el, akikre azóta mutogatnak, tehát az Al Kaidára és Bin Ladenre. Semmi komoly bizonyítékkal nem tudott erre nézve sem szolgálni.”
 • 30. floridaimagyar 2011. május 10. 19:47
  „Erdekes, Iranban es sok kozel keleti orszagban az a nepszeru aki szidja vagy leertekeli vagy ellenzi az USA-t.”
 • 29. bánki 2011. május 10. 19:28
  „Kb JK. szindróma.

  Tudjátok a vízjáró !”
 • 28. cyt 2011. május 10. 16:37
  „Lehet, hogy sokan elhiszik azt, amit a HIVATALOS media mond, ir, mutat, O.b.L.-nel kapcsolatban, de az is bizonyos, hogy egyre tobben vannak azok is, akik semmit nem hisznek el ebbol. A politika mara teljesen lejaratta magat, elen az USA politizalasaval. Degradalodik az emberisag, es ez a kontraszelekciokkal eppen a legmagasabb korokban a legnyilvanvalobb. Maguk mar eszre sem veszik, mennyire kilog a lolab neha ... mint pl. most is.”
 • 27. THK 2011. május 10. 16:21
  „26,
  már régóta az volt a hivatalos tipp, h nincsenek különösebb gondjai a veséjével, legföljebb vesekövei ha lehetnek. Csak egy példa 2004-ből:
  http://www.msnbc.msn.com/id/6765861/”
 • 26. airwaves 2011. május 10. 16:14
  „Még egy adalék: híszerzési információk szerint bin Laden súlyos vesebeteg volt. Művesekezelésre szorult, ami heti többszöri dialízist jelent. Aki egy kicsit is járatos az egészségügyben az pontosan tudja, hogy egy ilyen dialízis milyen komoly hátteret kíván és ebből adódóan milyen lebukási veszélyt hordoz magában. Ami az USA potenciáját ismerve elképzelhetetlen, hogy ne tudták volna hamarabb megtalálni, mint pont 09.11. után pont tíz évvel...
  Némiképp az iráni verziót erősíti az a tény, hogy ha valaki súlyos vesebeteg és rendszeres dialízisre szorul, ott bizony pár éven belül veseátültetés nélkül meghal az illető. Donort még csak csak talál az Al Kaida, de egy transzplantációban biztos kezű orvosi stáb és a rehabilitációhoz szükséges körülmények (teljes sterilitás a műtétet követően is, spéci gyógyszerek) annyira feltűnőek egy hajtóvadászatot folytató hírszerzés számára , ami egyenlő a totális lebukással egy olyan embernek, aki bújkálni kényszerül ilyen körülmények között is! Feltéve ha annyira keresték! Vagy már tudták, hogy meghalt. Vagy már hamarabb elkapták.
  Az ilyen és ehhez hasonló homályos politikai sztorikról mindig az Armageddon című film jut eszembe, amikor Bruce Willis és társai a kilövés előtt kérhettek valamit. Az egyik állandó asztalt kért a las vegasi Cesar Casinóban, a másik a közlekedési bírságai eltörlését, a harmadik, hogy ne kelljen adót fizetnie. Nem volt gond. Az utolsó megkérdezte, hogy ki ölte meg Kennedyt...”
 • 25. Krampampuli 2011. május 10. 15:52
  „21. Arvisura87 2011.05.10. 15:16

  - ragozhatnám de minek: így van!”
 • 24. THK 2011. május 10. 15:50
  „21,
  és milyen jó, h mindezt szobatudósként ilyen tisztán látod!
  (persze nem is feltételezésként, hanem tényként - így is kell ezt... Még olyan nyilvánvaló ellentmondás, mint pl. a rengeteg arab egyetértése a nemlétező terrorizmussal sem kell zavarjon: nem kispályázunk, ha egyszer kinyilatkoztatásról van szó)”
 • 23. antikos 2011. május 10. 15:49
  „Tömegmanipuláció! Plussz egy kis HAARP anyag a kisemberek fejecskéjének!!! Oszt halleluja....”
 • 22. bélás 2011. május 10. 15:32
  „szept 11 után nem sokkal arrol számoltak be, hogy halálos beteg, és nem sok van neki hátra, azéert is merte megcsinálni a merényletet.
  hogy mi igaz, és mi nem azt csak ő tudja”
 • 21. Arvisura87 2011. május 10. 15:16
  „Ez az egész egy nagy színjáték amivel az emberek figyelmét elterelik azokról a dolgokról amit valójában tenni akar a háttér hatalom. Sokan elhiszik amit a média mond, csak hát azok is a háttérhatalom birtokában van. Valójában semmiféle terrorizmus nincs, soha nem is volt. Ezt az eszközt azért választották hogy könnyen tudják irányítani és befolyásolni az embereket. Vannak akik átlátják a helyzetet és tudják hogy amit látnak nem az aminek látszik. De nagyon kevesen vannak mert az emberiség agyát átmosták.”
 • 20. airwaves 2011. május 10. 15:04
  „Látszólag ellentmond egymásnak amit most írok, de ezzel azt akarom érzékeltetni, hogy minden megtörténhet és éppenséggel annak az ellentéte is.
  1. Ha jól emlékszem októberben az amerikai elnökválasztás előtt hozták nyilvánosságra Szaddam Husszein elfogását. Az akkor készült felvételen egy föld alatti rejtekhelyről húzták ki. Szakértők már akkor kétségbe vonták a felvétel időpontját, mondván a kép hátterében látható pálma virágzik, ami Irakban nem ősszel, hanem sokkal korábban van. Tehát Szaddamot már rég elfogták, de az USA választásokra időzitették a fantasztikus hírt, hogy Busht még 4 évre megválasszák ennek a nagy tettnek az apropóján. ( aki kétségtelenül az USA eddigi legbalf...abb elnöke volt...)
  2. Ha az Irániak ilyen jól informáltak, akkor ezt miért nem hozták nyilvánosságra május 2.-a előtt??? Ami nem jelenti feltétlenül azt, hogy nincs igazuk...
  3. 2001. 09.11. is tele van megválaszolatlan kérdésekkel, amelyek azóta is keringenek a világban. De a hasonló eseteket napokig lehetne vitatni pro és kontra.
  A világpolitika nagy társasjáték, tele fekete foltokkal...”
 • 19. N.P. 2011. május 10. 15:03
  „"Pontos információink vannak arról, hogy bin Laden már egy jó ideje meghalt betegségben" - idézte a Fars iráni hírügynökség a minisztert." - hát igen, ehhez kétség sem férhet hiszen a korrektségéről, szavahihetőségéről ismert szinte etalonnak számító iráni hírügynökség közölte!
  Az amiktól elvárjátok a bizonyítékokat - az irániaktól miért nem! Irán pld. az atomprogramja kapcsán, vagy a terroristák támogatása kapcsán is össze-vissza hazudozott.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a Mount Everesten Nepál 82 éves volt külügyminisztere

Nepál - A Mount Everestet megmászó legidősebb ember akart lenni Nepál 82 éves volt külügyminisztere,… Tovább olvasom