Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Temerinben előállítottak nyolc fiatalt közrend megzavarása miatt

Közrend és köznyugalom megzavarása miatt előállítottak péntek este nyolc fiatalt a vajdasági Temerinben, ahol az elmúlt napokban megszaporodtak a különféle, gyakorta etnikai alapú incidensek.
A szerb belügyminisztérium közleménye szerint az újvidéki rendőrség által előállított személyek közül négynél fahusángokat, vasrudakat, láncokat, szerb zászlókat, illetve az Obraz nevű szerb nacionalista mozgalom jelképeit ábrázoló plakátot találtak. Az előállítottak között újvidékiek és helybéliek is vannak, és csak egyikük nagykorú. Mindnyájukat sürgősségi eljárással állítják bíróság elé közrend- és köznyugalom megsértése címén, s akiknél az említett tárgyakat találták, a fegyvertartási törvény megsértése miatt.

Az Újvidékhez közeli Temerinben az elmúlt időszakban megszaporodtak az incidensek, többször magyarokat támadtak meg. A rendőrség emiatt megerősítette a járőrözést a város utcáin. A minap Bojan Pajtic vajdasági kormányfő és Heinrich Anikó tartományi ombudsman is felkereste Temerint. Azzal a kéréssel fordultak az illetékes szervekhez, hogy haladéktalanul találják meg és büntessék meg az incidensek elkövetőit.

Olvasóink írták

 • 5. xene@freemail.hu 2011. október 03. 12:52
  „Lehet, hogy Semjén beszéde is benne volt ebben 1 picit? Bár az inkább csak olaj volt a tűzre...”
 • 4. scott1 2011. október 01. 16:00
  „Igen, évek óta ez zajlik a Vajdaságban, hogy szerbek ütnek magyarokat. Néhány éve a magyarokat vadászták esténként több településen minden következmények nélkül. Kb 99 volt a szerbek rovásán, gondolták ezek a naiv szerbek, hogy akkor, ha ismét elkapnak néhány magyart - akiket mellesleg provokáltak - akkor az előbbiekhez hasonlóan megússzák... Hát nem, rohadtul nem.
  Ez olyan pofára esés most nekik, mint amikor munkába járáskor 999-szer szállsz be a kocsidba, de az ezredik reggel arra mész ki, hogy ellopták, na akkor tudod igazán mit is jelentett... Itt is ez van: hiába tartják terrorban a helyi magyarokat, idővel beleun a nagy szerb (4C) reménytelenségébe és elmegy ő is oda ahol élni lehet, letagadva minden addigi "dicsőséges tettét" - mint egy éve a fradi szabadkai szerb hátvédje...”
 • 3. Szodda 2011. október 01. 14:51
  „Igen, évek óta az zajlik Temerinben, hogy szerbek ütnek magyarokat.Néhány évvel ezelőtt a magyar nemzetiségű polgármester fiát is megverték minden következmények nélkül.Kb 99volt a szerbek rovásán, gondolták ezek a naiv magyarok, hogy akkor ha ők elkalapálnak néhány szerbet,akik mellesleg provokálták őket, akkor az előbbiekhez hasonlóan ők is megússzák...
  Hát nem , rohadtul nem.
  Ez olyan eset, mint amikor elhívsz randira egy lányt, 99 szer nemet mond, századszorra pedig igent akkor az igent jelent...
  Itt is ez van: hiába tartják terrorban a helyi magyarokat, ez most úgy jön le , hogy nemzetek közti ellentét.Pedig inkább szerb kontra Mindenkiakinemszerbcsetnikobrazos ellentét...”
 • 2. scott1 2011. október 01. 09:26
  „Gondolom arra az esetre gondolsz, amikor pár nappal azután, hogy egy magyar srácot ájulásig vertek ez már egyelő létszám mellett nem ment nekik...”
 • 1. vimvirepellere 2011. október 01. 07:30
  „Az azért hozzátartozik, hogy Temerinben az elmúlt időszakban többször a magyarok is vertek szerbeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább nőtt az amerikai lisztériajárvány áldozatainak száma

Tizenöt ember halt meg szennyezett sárgadinnye okozta lisztériafertőzésben az Egyesült Államokban,… Tovább olvasom