Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Templomi zenei fesztivált rendeznek Alsó-Ausztriában

A templomi muzsika sokszínűségét mutatja be az alsó-ausztriai Musica Sacra Fesztivál, amelynek koncertjeit három autentikus helyszínen, a St. Pölten-i dómban, valamint a lilienfeldi és a herzogenburgi apátságban rendezik meg szeptember közepétől egy hónapon át.
A szervezők idén is a már bevált "receptet" alkalmazták a program összeállításakor: a klasszikus művek mellett modern darabokat is hallhatnak az érdeklődők.

A Musica Sacra fesztivál szeptember 11-én kezdődik, aznap este St. Pöltenben Georg Friedrich Händel Salamon oratóriumát adja elő a grazi Cappella Nova kórus és a LíOrfeo barokk zenekar, az est szólistája lesz mások mellett Cornelia Horak, Miriam Feuersinger és Daniel Johanssen. Néhány nappal később az orgona és az elektronikus zene, valamint az emberi hang kapcsolatát mutatja be Theresa Dlouhy szoprán és Wolfgang Mitterer előadása St. Pöltenben, a koncerten Mitterer saját szerzeményei is elhangzanak.

A Csend hangja címmel szeptember 24-én Herzogenburgban négytagú férfikórus énekel egyházi népdalokat, "dzsesszesített" népdal-átiratokat és az amerikai Patricia Van Ness hasonló stílusú műveit. A lilienfeldi apátságban az orgona és a tánc áll a szeptember 30-iki rendezvény középpontjában. Gunther Rost elismert orgonaművész Jehan Alain, Petr Eben és Bach műveiből ad ízelítőt.

A fesztivál október 8-án zárul St. Pöltenben, ahol Monteverdi művein keresztül szemlélteti a zenei átalakulás korszakait az Ensemble Les Cornets Noir és Hans Jörg Mammelunter tenor. A Musica Sacra fesztiválról bővebb információk a www.festival-musica-sacra.at oldalon olvashatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant egy repülőgép Kanadában

Leszállás közben dombnak csapódott egy Boeing 737-200-as utasszállító; a balesetben 12 ember életét vesztette. Tovább olvasom