Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Terrorfenyegetést kapott az Egyesült Államok

New Yorkkal vagy Washingtonnal kapcsolatos, hiteles, konkrét, de meg nem erősített terrorfenyegetést kapott az Egyesült Államok - közölték csütörtök este amerikai terrorelhárítási tisztségviselők.
Az értesülés szerda este érkezett. Nem tudják nem komolyan venni, mert annyira konkrét, és mert pusztán néhány nappal a 2001. szeptember 11-i merényletek 10- évfordulója előtt kapták - közölte egy meg nem nevezett tisztségviselő.

A belbiztonsági minisztérium szóvivője csak annyit erősített meg az értesülésből, hogy a fenyegetés konkrét, hiteles, de még meg nem erősített. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok az évforduló előtt mindig kap fenyegetéseket.

A Fehér Ház egy magas rangú tisztségviselője pedig közölte, hogy a fenyegetésről értesülvén Barack Obama elnök utasította a terrorelhárítást: kettőzzék meg erőfeszítéseiket a veszély elhárítására.

A terrorfenyegetés miatt New Yorkban megszigorították a biztonsági intézkedéseket

A terrorfenyegetés miatt, amelyet a minap kapott az Egyesült Államok a fővárosra és a legnagyobb városra vonatkozóan, Washingtonban és New Yorkban megszigorították a biztonsági intézkedéseket.

Michael Bloomberg New York-i polgármester is azt mondta a fenyegetéssel kapcsolatban csütörtökön késő este, amit nem sokkal korábban terrorelhárítási tisztségviselők, hogy hihető, de nem megerősített.

Amerikai tisztségviselők közölték: vizsgálják egy olyan esetleges merénylet veszélyét, amely szerint az al-Kaida terrorhálózat gépkocsiba rejtett pokolgépet akar felrobbantani valamelyik New York-i vagy washingtoni hídnál vagy alagútnál.

Bloomberg bejelentette, hogy a metropolis rendőrsége létszámban megerősíti járőreit. Raymond Kelly rendőrparancsnok pedig elmondta, hogy több lesz a járőr, kutyákkal is megerősítik őket, gyorsabban elszállítják a szabálytalanul parkoló autókat, és alaposabban ellenőrzik a hidakat, alagutakat. Arra kérte a lakosokat, hogy ne változtassanak a mindennapi szokásaikon.

Olvasóink írták

  • 1. KamuNeni 2011. szeptember 09. 08:19
    „Ott mindig a paranoia dul. Propaganda az egesz semmi mas.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujjlenyomat helyett lábnyom

Korábbi kutatások bebizonyították, hogy mindenkinek egyedi a járása. Tovább olvasom