Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Terrorista szervezkedés miatt börtön három férfinek

Szabadságvesztésre ítélt egy római bíróság hétfő este három férfit, akiket terrorista szervezkedéssel és a G8-as csoport 2009-es olaszországi csúcstalálkozójának résztvevői elleni merényletkísérlettel vádoltak meg.
A három elítéltre négy és fél, hét és fél, illetve nyolc és fél évi börtönbüntetést róttak ki. Az ügyészek ennél jóval súlyosabb büntetéseket kértek.

A nyomozás bizonyította, hogy a szélsőbaloldali nézeteket valló személyek több társukkal az egykori Vörös Brigádok terrorista szervezet mintájára szerveztek fegyveres csoportot. Szellemi vezetőjük, Luigi Fallico a múlt évben a vizsgálati fogságban elhunyt.

A G8-as csúcsot 2009 nyarán L,Aquilában rendezték meg. Eredetileg Szardínia lett volna tanácskozás helyszíne, a csúcsot a 2009 áprilisában a közép-olaszországi várost és környékét megrázó pusztító erejű földrengés miatt helyezték át a katasztrófa sújtotta övezetbe, hogy a résztvevők ezzel is kifejezzék együttérzésüket a kárvallottakkal.

A szélsőbaloldali Vörös Brigádok az 1970-es és 1980-as években terrorakcióival rettegésben tartotta Olaszországot, közéleti személyiségek elrablásával és politikusok meggyilkolásával vált hírhedtté. A csoport nevéhez fűződő legismertebb politikai gyilkosság Aldo Moro olasz miniszterelnök elrablása és kivégzése volt 1978-ban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltották az egyiptomi politikából a korrupcióért elítélteket

Törvénnyel tiltotta ki a politikai életből a korrupcióért elítélt személyeket hétfőn az Egyiptomot… Tovább olvasom