Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Tettlegesség a szerb parlamentben

Képviselőtársára támadt egy radikális honatya a szerb parlamentben csütörtökön. A házelnök a tettlegesség miatt megszakította az ülést.
Nem az első eset, hogy a radikálisok verekednek a törvényhozásban. Ám ezúttal az áldozat is nemrég még a Szerb Radikális Párt tagja volt, most a Hajrá Szerbia frakcióhoz tartozik, s a Tomiszlav Nikolics Szerb Haladó Pártjának a tagja.

Az újságírók csak annyit láttak, hogy Tomiszlav Nikolics társaságában véres arccal jelent meg Igor Becsics, a radikális frakcióból kivált képviselők csoportjának tagja. A szűkszavú tájékoztatás szerint Szrboljub Zsivanovics radikális párti képviselő bántalmazta, feltehetőleg betörte az orrát.

Tomiszlav Nikolics azt üzente képviselőtársainak, volt párttársainak, hogy soha többé nem fogják megengedni, hogy bárki is a radikálisok közül rájuk támadjon. Ha kell verekedni fognak, figyelmeztetett.

Dragan Todorovics, a Szerb Radikális Párt frakcióvezetője azt találta mondani, hogy az incidenst megtervezték, s hogy a provokáció mögött a hazai titkosszolgálatok és a CIA áll.

Seselj pártjának tagjai korábban is agresszívan viselkedtek a parlamentben, nemcsak verbálisan támadták politikai ellenfeleiket, s ebben annak idején Vojiszlav Seselj mutatott példát. Dühében kitépte a mikrofonok kábeleit, hogy elvegye a szót a másik képviselőtől, vagy éppen nyakon öntötte egy pohár vízzel a neki nem tetsző felszólalót.

Olvasóink írták

 • 3. Zejko 2009. február 13. 11:03
  „Hu de szivesen megneznem ,meg fogadni is lehetne ra az lenne a tuti tobb hasznuk lenne.”
 • 2. Cultúrterror 2009. február 13. 10:42
  „ugyan toxi, beszari nép a magyar...

  csak a tolvajkodáshoz értünk, amolyan hungaro-betyárosan

  habár megnézném ahogy dávid ibi pofozza szili-t, vagy ahogy gusztosra nekiront szijjártó. mécs - boros bunyót is megnéztem volna anno:)”
 • 1. toxi-2 2009. február 13. 10:18
  „Majd küldünk Belgrádba néhány magyar képviselőt továbbképzésre.

  Látom lelki szemeim előtt, ahogy egyik magyar honatya nekiesik a másiknak, mert annak jobb ötletei vannak, hogyan is javítsanak a szegény emberek helyzetén, mint neki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiegyeztek Erdélyben: Tőkés az RMDSZ lista élén

"A választási lista jogilag az RMDSZ-é, azonban tartalmát tekintve a magyar összefogást tükrözi" -… Tovább olvasom