Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Tiltakozók megtámadtak egy német-görög konferenciát Szalonikiben

A tiltakozók célja a Berlin és Athén közötti kapcsolatok elsimítására hivatott értekezlet meghiúsítása volt - tájékoztattak a hatóságok.
A tervezett elbocsátások ellen tiltakozó görög önkormányzati dolgozók megtámadtak csütörtökön egy Szalonikiben zajló német-görög konferenciát, és rátámadtak a rendezvényen részt vevő német konzulra - közölte a rendőrség.

Több tucatnyian behatoltak a konferenciának otthont adó épületbe, és szitkozódva végigrohantak a folyosókon. A tiltakozók célja a Berlin és Athén közötti kapcsolatok elsimítására hivatott értekezlet meghiúsítása volt - tájékoztattak a hatóságok.

A francia hírügynökség értesülése szerint néhány demonstráló kávéval és vízzel öntötte le a konferenciaterembe belépő Wolfgang Hoelscher-Obermaier német konzult, a brit hírügynökség azonban úgy értesült, hogy a rendőrség élő pajzsot vont a diplomata köré, így nem tudtak rárontani. Több tiltakozó tojással dobálta meg az értekezleten megjelent német delegáció tagjait.

Az épület előtt összecsődült mintegy kétszáz fős tömeg "Ki az összes nácival!", "Most vagy soha!" és "Harcolj a végsőkig!" jelszavakat skandált, s a rendőrök végül gumibottal és könnygáz bevetésével zavarták el a tüntetőket.

Sérültekről nem érkezett jelentés, és a rendőrség senkit nem vett őrizetbe.
Az erőszakos akció előzménye, hogy Hans-Joachim Fuchtel német munkaügyi miniszterhelyettes Szalonikiben egyebek mellett arról beszélt, hogy Görögországban háromezer önkormányzati alkalmazott végez el annyi munkát, mint Németországban egyezer.

Görögországban sokan Angela Merkel német kancellárt okolják a súlyos megszorításokért, és az ezzel együtt járó tömeges leépítésekért. Angela Merkel októberi athéni látogatásakor tízezrek vonultak utcára és csaptak össze a rendőrökkel, néhányan pedig náci zászlókat égettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírták a Déli Áramlat bulgáriai szakaszáról szóló szerződést

Aláírták a Déli Áramlat földgázvezeték bulgáriai szakaszáról szóló megállapodást csütörtökön… Tovább olvasom