Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Timosenko: mérget kevertek a harkivi kórházban a kozmetikumaimba

Az ellenzéki politikus a napokban tett bejelentést, miszerint az egészségügyi intézményben "idegen személyek" az egészségét veszélyeztetik.
A bebörtönzött ukrán exkormányfő, Julija Timosenko azt állítja, hogy feltehetően mérgező anyagot kevertek a kozmetikumaiba vagy a mosószerébe a harkivi kórházban - hozta nyilvánosságra az állítást az ukrán sajtó kedden az állami büntetés-végrehajtási szolgálat közlése alapján.

Az ellenzéki politikus - aki a 2009-es orosz-ukrán gázmegállapodás aláírásáért hét év börtönbüntetést kapott, és jelenleg gerincproblémái miatt fekszik az ukrán államvasutak harkivi kórházában - a napokban tett bejelentést, miszerint az egészségügyi intézményben "idegen személyek" az egészségét veszélyeztetik, sőt, az életére törnek. Azt gyanítja ugyanis, hogy mérget keverhettek a mosószerébe vagy a kozmetikumaiba.

A büntetés-végrehajtási szolgálat közleménye szerint a kórháznak a börtönhöz tartozó részlegét átvizsgálták, és nem találtak kívül álló személyek behatolására utaló nyomokat. Ezen kívül a helyi kutatóintézet törvényszéki szakértői laboratóriumban megvizsgálták a Timosenko kozmetikumaiból és mosószeréből vett mintákat, és megállapították, hogy azokban mérgező fémeket - báriumot, ólmot, kadmiumot, arzént, talliumot, higanyt, bizmutot és cinket - nem találtak.

Ügyvédei egyelőre nem tudják, mire alapozza Timosenko a gyanúját, ugyanakkor nem zárják ki a lehetőségét annak, hogy valóban valakik meg akarják mérgezni őt. Egyik védője, Olekszandr Plahotnyuk szerint elképzelhető, hogy a volt kormányfőn bőrpír, viszketés vagy egyéb bőrtünet jelentkezett, ami szándékos mérgezésre engedte őt következtetni.

A múlt hét végén Timosenko visszakapta a radioaktív sugárzást mérő készülékét, amit tavaly szeptemberben a kórtermében tartott razzia során koboztak el tőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soha nem látott veszély fenyegeti Ausztráliát - videó

Péntek óta lángolnak az erdők Ausztráliában, eddig több mint 45 ezer hektárnyi terület pusztult el. Tovább olvasom