Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Tizenegy állam képviselői nem tudnak részt venni a lengyel elnök temetésén

Az európai légi közlekedést sújtó problémák miatt szombat estig 11 állam vezetői jelezték, hogy - korábbi ígéretük dacára - nem tudnak részt venni az egy hete elhunyt lengyel államfő temetésén.
Míg pénteken nyolc ország képviselői mondták le részvételüket a vasárnapi krakkói eseményen, szombaton hasonló bejelentés érkezett a brit trónörökös Károly hercegtől, XVI. Károly Gusztáv svéd királytól és Carl Bildt svéd külügyminisztertől, valamint Stephen Harper kanadai miniszterelnöktől.

A lengyel külügyminisztérium előző, szombat déli közleménye szerint nem tud elutazni a krakkói temetésre a macedón elnök, a dél-koreai miniszterelnök, a japán alsóház elnöke, az indiai külügyminiszter, a mexikói külügyminiszter, Új-Zéland főkormányzója, a pakisztáni védelmi miniszter, valamint az egyiptomi kormány nemzetközi együttműködésért felelős minisztere sem.

Eredetileg 98 állam jelezte, hogy - különböző szinten - képviseltetni fogja magát Lech Kaczynski és felesége temetésén. Az eredeti terv szerint a Vatikán küldötte, Angelo Sodano bíboros mutatta volna be a szombat déli gyászmisét Varsóban, a Pilsudski téren. A lengyel légtér zárlata miatt azonban nem tudott Varsóba utazni. A vasárnapi krakkói temetésen viszont már Sodano is ott lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levált a Nemzetközi Űrállomásról a Discovery

Levált szombaton a Nemzetközi Űrállomásról a Discovery, és megkezdte visszatérését a Földre. Tovább olvasom