Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 5°C

Tizennégy év börtön a mosolygó kínai hivatalnoknak

A munkavédelmi felügyelő egy több tucat halálos áldozattal járó buszbaleset helyszínén készült fényképen mosolygott.
Tizennégy év börtönt kapott az a kínai hivatalnok, aki egy több tucat halálos áldozattal járó buszbaleset helyszínén készült fényképen mosolygott, majd kiderült róla, hogy túl sok pénze van - jelentette a kínai média csütörtökön.
Jang Ta-caj az északnyugat-kínai Senhszi tartomány munkavédelmi felügyelője volt, és a bíróság korrupció, csúszópénzek elfogadása miatt szabta ki rá a súlyos börtönbüntetést.

Az ítéletben 250 ezer jüan (9,3 millió forint) készpénz elkobzása is szerepel, továbbá 5 millió jüan értékű kétes vagyon lefoglalása. Ötvenezer jüan bírságot is kiszabtak rá. Jang nem fellebbezett az első fokú határozat ellen.

A meghallgatás során elhangzott, hogy egy ízben 250 ezer jüant fogadott el, mert közbenjárt egy vállalat biztonsági minősítése érdekében. Családja vagyonát 11,77 millió jüanra becsülték. Az ügyészek megállapították, hogy ez jóval több, mint ami egy köztisztviselő jövedelméből megtakarítható.

Jang akkor tett szert országos hírnévre, amikor tavaly augusztusban egy 36 halálos áldozattal járó buszbaleset helyszínén mosolygó ábrázattal kapták lencsevégre, és a kép elterjedt az interneten. Miután az online közösség nyomozói beazonosították, újabb feltöltött képekkel drága karóráira és feltűnő gazdagságára hívták fel a figyelmet.

A nyilvános kampány következtében Jang ellen hivatalos eljárás indult, elbocsátották állásából, leváltották a megyei munkavédelmi hivatal párttitkári tisztségéből, majd idén februárban a pártból is kizárták.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szíria: Törökország megerősíti határát

A Szíria elleni katonai akcióban nem vesznek majd részt szárazföldi erők - jelentette ki kedden a… Tovább olvasom