Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Tízezrek tüntettek Drezdában a rasszizmus és az idegengyűlölet ellen

A tüntetők egyperces némasággal emlékeztek meg a párizsi merénylet áldozatairól a félmillió lakosú német város központjában.
Tízezrek - a szervezők szerint mintegy 35 ezren - tüntettek szombaton a rasszizmus és az idegengyűlölet ellen Drezdában, az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) mozgalom megmozdulásainak színhelyén.

A tüntetők egyperces némasággal emlékeztek meg a párizsi merénylet áldozatairól a félmillió lakosú német város központjában, ahol az elmúlt hónapokban az iszlámellenes Pegida szimpatizánsai hétről hétre nagyobb létszámban gyűltek össze. A legutóbbi, hétfői Pegida-tüntetésen 18 ezren voltak.

A szombati, rasszizmusellenes tüntetésen sokaknál a menekültek segítésére felszólító, valamint "Mindnyájan ugyanazon a nyelven nevetünk" és "Németország a miénk" feliratú tábla volt.

Helma Orosz, Drezda konzervatív (CDU) polgármestere kijelentette: nem azért jött a tüntetésre, mert azok ellen van, akik a Pegida tüntetéseire járnak, hanem mert nem fél azoktól, akiknek különböző a bőrszínük vagy a szokásaik.

Az ősszel alapított bevándorlásellenes Pediga hétfő esténként tartja rendezvényeit, és Drezdában egyre nő a népszerűsége. A kelet-németországi városon kívül viszont nem sikerült mozgósítania az embereket.

Szerda este, a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségében történt véres merénylet után a Pegida Facebook-oldalán rótta le tiszteletét a tizenkét áldozat előtt, és arra kérte szimpatizánsait, hogy a hétfőre tervezett következő meneten fekete karszalaggal jelenjenek meg a párizsi merénylet áldozatainak emlékére.

Az iszlamista fegyveresek által elkövetett párizsi támadás után egyre többen aggódnak amiatt, hogy megerősödnek a bevándorlásellenes erők, és kulturális háború tör ki a vallásnak és az etnikai hovatartozásnak a társadalomban játszott szerepe kapcsán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több német politikus szorgalmaz új bevándorlási rendszert

A politikus szerint a németek "még nem gondolták végig, mi szükséges ahhoz, hogy sikeres… Tovább olvasom