Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tízszeres a túljelentkezés a komornyikképző tanfolyamra Olaszországban

Róma - Azonnali állást ígér az a milánói tanfolyam, amelyen hivatásos komornyikokat képeznek. A 15 férőhelyes és nem is olcsó kurzusra tízszeres túljelentkezéssel válogatják ki a legjobbakat Milánó és Európa egyik legjobb luxusszállodájában, a Hotel Seven Starsban.
A komornyiktanfolyamra beengedést adó teszt megírására többségében férfiak jelentkeznek, de évről évre emelkedik a komornyikkarrierre vágyó nők száma is.

A Komornyikok Olasz Szövetsége (AIM) által idén is meghirdett kurzusnak nem volt szüksége reklámra. Önmagáért beszél, hogy a tavaly végzett komornyikok mindegyike már állást talált magának, az pedig nem titok, hogy ezzel a szakképzettséggel a fizetés a napi 500 eurót is elérheti.

“A nálunk tanult komornyikokat az egész világon keresik: magánlakásokba, kastélyokba, luxushotelbe, jachtra, óceánjáró hajókra hívják őket dolgozni. Komornyikot bérelni is lehet: nem ritka, hogy valaki egyetlen napra kér ilyesfajta szolgáltatást, mivel fogadást rendez otthonában, vagy személyi segítőre van szüksége, esetleg bőröndcsomagolásra vagy bevásárlásra" - mondta el az AIM elnökhelyettese, Elisa Dal Bosco.

Hozzátette: a komornyik nem összetévesztendő az inassal vagy a takarító személyzettel. A komornyik ennél sokkal többre képes: mindenhez ért, de a háztartási tevékenységet nem végzi, hanem koordinálja. Persze ha kell, mosogatni és vasalni is tökéletesen tud. A komornyik 2010-ben ura otthonát és mindennapi életét profin menedzseli, ugyanakkor hagyományos tulajdonságairól sem mondott le, fő erénye továbbra is a diszkréció és a szűkszavúság. Munkaadója akaratát pár szóból is kitalálja.

A milánói komornyikkurzus olyan ma követelt képességek elsajátításában is segít, mint a borászkodás, a virágrendezés művészete, a személyi titkári teendők vagy a shoppingolás. Nem kizárt, hogy a munkaadó gyors ruhabevásárlást kér.

A tanfolyamra bejutó 15 szerencsés október-december között négy hétvégén tanul komornyiknak, ezt harmincnapos gyakorlati képzés követi. Mindezért a tanulóknak fejenként 3500 eurót kell fizetniük. Ahhoz pedig, hogy valaki bejusson a tanfolyamra, a következő alapfeltételeknek kell megfelelnie: 18-65 év közötti kor, legalább egy idegen nyelv ismerete, étel-italkészítési ismeretek, csoportmunkára való készség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb holttesteket találtak mexikói tömegsírokban

Újabb kilenc holttestet talált a mexikói rendőrség a drogbandák által kialakított tömegsírokban Morelos államban, Mexikó középső részén, míg az amerikai határon lévő Ciudad Juárezben szombaton egy pokolgépet hatástalanítottak egy bevásárlóközpontban leparkolt gépkocsiban. Tovább olvasom