Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

Több ezren tüntetett Európában az ACTA ellen

Szombaton Németországban négyezren, Ausztriában háromezren, Párizsban pedig mintegy 650-en vonultak ki az utcákra.
Több ezer ember tüntetett szombaton Európában, főleg Németországban és Ausztriában a hamisítás elleni nemzetközi kereskedelmi megállapodás (Anti-Counterfeiting Trade Agreement - ACTA) ellen.

Az online-kalózkodás, a szoftverhamisítás és a szerzői jogok megsértése ellen fellépő egyezményt tavaly írták alá Japánban az EU tagországai, valamint 10 másik állam - közöttük az Egyesült Államok, Japán, Szingapúr - képviselői azzal a szándékkal, hogy erősítsék a szellemi tulajdon védelmének nemzetközi szabályozását.

Európában azonban az internethasználók heves tiltakozással fogadták a megállapodást, mert attól tartanak, hogy az ACTA alapján korlátozhatják a számítógépes világháló szabadságát az illegális letöltések és fájlmegosztások elleni fellépéssel.

Szombaton Németországban négyezren, Ausztriában háromezren, Párizsban pedig mintegy 650-en vonultak ki az utcákra, ami jóval kevesebb a két héttel ezelőtti, több tízezer ember részvételével tartott tüntetésekhez képest.

A tiltakozás a közelmúltban túllépett az utcákon és a közösségi hálókon, s több európai kormány felfüggesztette a megállapodás ratifikálását. A növekvő nyomásnak engedett az Európai Bizottság is, amely február 22-én bejelentette, hogy jogi vizsgálatnak veti alá a nemzetközi kereskedelmi megállapodást. Az EU luxembourgi bíróságával vizsgáltatják meg, hogy összeegyeztethető-e az ACTA az uniós joggal.

Olvasóink írták

  • 1. dBrown 2012. február 26. 13:01
    „"Több ezren tüntetett Európában"
    Akkor ezt gondoljátok át mégegyszer...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6,1-es erejű földrengés rázta meg Tajvant

A földrengést 3 utórengés követte. Az emberek az utcára sereglettek, mert attól tartottak, hogy… Tovább olvasom