Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Több mint 1600 gyorshajtót füleltek le 5 óra alatt

Traffipaxot helyeztek ki egy dán autópályára, ahol útmunkálatok miatt 50 kilométer/órás sebességkorlátozást vezettek be ideiglenesen.
Több mint 1600 gyorshajtót fogott a dán rendőrség öt órán belül, amikor egy automatikus sebességellenőrző rendszert működtető járművet (ATK) helyezett ki szerdán egy autópályára. A bírságok összértéke több millió koronára rúghat.

A traffipaxot a Koppenhágát Helsingorral összekötő autópályaszakaszra telepítették ki, ahol útmunkálatok miatt 50 kilométeres óránkénti sebességkorlátozást vezettek be ideiglenesen.

A helyi rendőrség az első órában 402 olyan autósról készített felvételeket, akik 59 kilométeres óránkénti sebességgel vagy még gyorsabban hajtottak a megfigyelt szakaszon.

"Hosszú évek óta vagyok rendőr, de sosem láttam még ehhez hasonlót" - nyilatkozta Kim Soerensen, az észak-zealandi rendőrség illetékese. A lefülelt gyorshajtóknak kiküldött bírságok összértéke elérheti a 4 millió dán koronát (166 millió forint).

A dán autósok többnyire törvénykövetőek, ugyanakkor az enyhébb gyorshajtás nem szokatlan az észak-európai országban sem, ahol egyébként rendkívül alacsony a közúti balesetek száma.

Kim Soerensen szerint a rendőrség nem a pénz miatt települt ki az érintett szakaszra. "Továbbra is folytatjuk az autópálya ellenőrzését" - tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szándékos gyújtogatás: másfél éves gyerek halt meg a lakástűzben

A ciszjordániai családi házat éjszaka gyújtották fel, amikor a benne lakók még aludtak. Tovább olvasom