Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Több mint száz mártír boldoggá avatására készül a pápa

Több mint száz - többségükben koreai - mártír boldoggá avatására készül a pápa - olvasható a Vatikáni Rádió honlapján és a szombati hírügynökségi jelentésekben.
Ezekből kiderül: Ferenc pápa pénteken magánkihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentté avatási Kongregáció prefektusát. Az audiencia során a Szentatya felhatalmazta a kongregációt néhány dekrétum közzétételére.

Ezek értelmében a Szentszék elismeri 124 koreai világi személy vértanúságát, köztük Paul Yun Ji-chung világi hívőjét, ezeket az embereket - mint a dokumentum fogalmaz - "a hit elleni gyűlöletből öltek meg" Koreában 1791 és 1888 között.

Egy másik dekrétum Francesco Zirano minorita szerzetes pap vértanúságát ismeri el, aki 1564-ben született az olaszországi Sassariban, és akit szintén "a hit elleni gyűlöletből" öltek meg Algírban 1603-ban. A Vatikán boldoggá készül avatni Jesús María Echavarría y Aguirre mexikói püspököt, a guadalupei katekéta nővérek intézetének alapítóját (aki 1858-ban született és 1954-ben halt meg) hősies erényeiért. Ugyancsak hősies erényekre hivatkoznak a dekrétumok Faustino Ghilardi (Guglielmo Giacomo) ferences szerzetes esetében, aki 1858 és 1937 között élt Olaszországban. Ezeket az erényeket ismeri el a Szentszék Maria Rocío (Maria Giuseppa Rodríguez Xuárez de la Guardia), az Isteni Szeretet Leányai Kongregáció szerzetesnője számára, aki 1923-ban született a spanyolországi Colmenarban, és Rómában hunyt el 1956-ban.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a koreaiak boldoggá avatási szertartását augusztusban maga Ferenc pápa vezeti majd tervezett dél-koreai látogatása alkalmával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távozhat Panamából a titokban fegyvereket szállító észak-koreai hajó

A bírság összege közel 700 ezer dollár volt, s azért szabták ki, mert a be nem jelentett szállítmány… Tovább olvasom