Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Több tízezren tüntettek a görög parlament előtt

Több tízezren tüntettek vasárnap a görög parlament előtt, s a rendőrség könnygázt vetett be a megmozdulás köveket és Molotov-koktélokat dobáló résztvevői ellen.
A tüntetők az újabb megszorító gazdasági intézkedések ellen tiltakoztak, amelyekről vasárnap este szavaz a törvényhozás. A kormány által pénteken jóváhagyott törvényjavaslat 3,3 milliárd eurós megtakarításról szól, amely feltétele a második, 130 milliárd eurós EU/IMF-mentőprogramnak és magánbanki adósságkönnyítésnek. Az első, elégtelennek bizonyult mentőprogramot 2010. májusban hagyták jóvá, 110 milliárd euró értékben.

Lukasz Papademosz miniszterelnök szombat este tévényilatkozatban figyelmeztette az országot és a törvényhozókat, hogy ha elutasítják a takarékosságot és vele a mentőprogramot, akkor Görögország "megfékezhetetlen gazdasági káoszba süllyed, és társadalmi robbanás fenyegeti".

A hónapok óta tartó tiltakozó megmozdulások közül a vasárnapi volt a legnagyobb. Résztvevői szerint a görög átlagpolgár elegendő fizetésmérséklést és adóemelést fogadott már el ahhoz, hogy ne sújtsák újabb terhekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

9 embert ölt meg egy lavina Koszovóban

A lavina 15 házat temetett be. Közülük csak kettőben tartózkodtak éppen, összesen 13-an. Tovább olvasom