Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Többen az apokalipszist látják a biometrikus útlevélben

Románia - A sátán művének véli és tiltakozik a biometrikus útlevelek ellen a román ortodox egyház. A hívek az ördögöt és az apokalipszist látják a január elsejétől Romániában is bevezetett új utazási okmányban.
Szerintük a beépített - az azonosításhoz szükséges személyi adatokat tartalmazó - chipek segítségével folyamatos megfigyelés alatt lehet tartani tulajdonosát, ami a személyi szabadság korlátozását jelenti.

Egy ortodox papnak az interneten kerengő tanulmányra hivatkozva azt állítják, a chipeket műholdakról lehet követni, amelyek segítségével akárhonnan irányított rakétával bármikor ránk lőhetnek. Az okmány sorszámban a 666 számtalan variációba belekerülhet, mindezek mellett az új útlevelekről rendelkező jogszabály 1 566 sorszámon jelent meg a hivatalos közlönyben, a hívek ezt is az ördög játékának tartják. Emiatt a hétvégén megközelítőleg ezer ortodox hívő tüntetett Bukarestben a világvége közeledtére és a sátán egyre erőteljesebb megnyilvánulásaira figyelmeztetve.

Az ortodox egyház szinódusa február végén alakítja ki végleges álláspontját az útlevelek kérdésében, azonban a belügyminisztériumhoz olyan átiratot juttatott el, amelyben aggodalmát fejezi ki a szerinte személyi szabadságot ellenőrzés alatt tartó okmányok kapcsán.

Az EU a 2001. szeptember 11-i terrorcselekmények után hozott rendeletet arról, hogy az európai útlevelekben az arcképek mellett ujjlenyomatok is szerepeljenek, megnehezítve ezzel a dokumentumok hamisítását, illetve hogy megkönnyítsék a küzdelmet a terrorizmus, bűnözés, illetve az illegális bevándorlás ellen.

Az új útlevelek gyártását január elsején kezdték meg Romániában.

Olvasóink írták

 • 14. Hmmm... 2009. február 04. 08:22
  „Azzal viszont nem ertek egyet, hogy az ember napjainkban okosabb, mint valaha. Mi nem valtoztunk, csak ismereteink gyarapodtak es a ezzel egyutt a technikai feltetelek. Evezredekkel ezelott is voltak okos, gondolkodo emberek es kevesbbe ertelmesek egyarant . Az arany nem valtozott, hiszen ma is legtobben azt tudjuk, amire megtanitanak bennunket. ezert van nagy jelentosege a vallasnak, mert mindegyik az alpveto emberi egyutteles szabalyait adja meg. A tiz parancsolat betartasa pl. tokeletesen biztositana a humanus eletet a Foldon. Miert szegjuk meg rendszresen? Na itt van a vallas szerepe!!!”
 • 13. Hmmm... 2009. február 04. 07:54
  „"efje" hozzaszolasa megfontolando. Szerintem sem a vallas v nem vallas a kerdes, hanem az EMBERI egyutteles.
  Sajnos az emberiseg igen kicsi hanyada intelligens annyira, hogy tudatosan elje le az ide szabott nehany evtizedet. Ezert alakultak ki a vallasok es eloirasaik, kapaszkodonak v iranymutatonak azok szamara, akik onmaguk nem kepesek arra, hogy a tarsadalom egyuttmukodo tagjai legyenek egyebkent. Ettol meg nem rossz emberek!
  A szemelyi beazonositasnak nem a bun megelozes- bun uldozes a lenyege hanem , hogy barki barmikor elerheto legyen bizonyos korok szamara. A tarsadalmat a penz vezerli sajnos, es igy a celja ennek a nyilvantartasnak az ilyen iranyu nyomonkovetes. Termeszetesen kibuvok ugyan ugy vannak es felmentesek is azoknak,akiknek eddig is lehetoseguk volt ra.
  En ugy latom, a "nemzetkoziseg" szellemenek kiterjeszrtesevel nem mas a cel, mint felugyelet alatt tartani a vilaggazdasagot! Az egyen szerepe atvaltozik a dolgozo hangyaeva /robotta/, a hivatalok a kiszolgalo katonakat testesitik meg, mig egy szuk kor / gazdasagi vilaghatalmak/az elet elvezoi. Ok azok, akik a technikai lehetosegeket felhasznalva gatlastalanul sakkban tartjak a "nepet".”
 • 12. efje 2009. február 03. 22:31
  „Ha több ezer evvel ezelőtt is ilyen értelmes emberek éltek volna túlnyomórészt a földön, akkor talán egyik egyház sem tudott volna ennyi hívőt szerezni. A Biblia alapjában véve a jóra nevel, szocialisan pozitív, a keresztény társadalom nyugtatójaként sok sebet gyógyít(ott), azonban a meseszerű részletek megmosolyogtatjak a jövő emberét. Krisztus más vallásban is szerepel, mintegy igazolva létezését.
  Jo lenne frissíteni, tökéletesíteni, a tudomány bevonásával formálni, magyarázatot keresni a benne foglaltakra.
  Azonban jó lenne ha minél többen követnék a "van béke vallás nélkül is" ateista gondolatot főleg a szélsőségesek közül. Ha vallásos vagy akkor mi mind egy hajóban evezünk. Te Istennek hívod, más földönkívülinek.”
 • 11. flexsnake 2009. február 03. 19:08
  „Ma minden ember nyomon követhető, szinte az életének minden pillanata ellenőrizhető. Legalábbis ez volna a kívánatos. Pont azért mert ez a világ nem az ahol nem lopnak, nem követnek el bűncselekményeket. Ez a világ nem az a világ ami volt 20 éve. Az ember biztonságát szolgálja hogy őt minden eszközzel azonosítani és nyomon követni lehessen.”
 • 10. török 2009. február 03. 18:31
  „efje: lehet, már meg sem kell szólalnom, tény, hogy az evolúció tényleg "ezer sebből vérzik", ahogy azt kiskacsa írta. és szerintem tényleg buta az, aki szó szerint veszi a (nem hinném, hogy túlzok) világ legszimbolikusabb művét, a bibliát, ahogy Hmmm is kifejtette.

  szerintem sátán ide vagy oda, én nem örülök, hogy egyre jobban azonosítanak. nem örülök, hogy hiperek hangzatos bizalomkártya, supershop kártya meg egyebek kiváltására ösztönöznek úgy, hogy több forrásból hallottam, hogy az APEH bele tud nézni ugyanúgy, mint a folyószámlánkba stb. Lehet, hogy üldözni akarják a bűnözést, és hirdetni a becsületet, de könyörgöm, a szocializmus fekete autója ehhez képest lófing volt, már bocs. az USÁban már egy vidámparkba nem tudsz úgy bemenni, hogy ne csinálnának fényképet és ujjlenyomat-vizsgálatot, és most nem túlzok, a saját bőrömön tapasztaltam 2005-ben.”
 • 9. torta666 2009. február 03. 17:45
  „A sátán eljövetele már akkor megtörtént amikor megnyitották a határokat a balkán előtt. Pl. Olaszorszgot is úgy elözönlötték, mint a sáskák. Már több az ilyen akcentussal beszélő mint a tiszta olasz és tisztelet a kivételnek, de túlságosan otthon érzik magukat itt is, mint spanyolban. Itt mindennap ilyen nemzetiségű bűnelkövetőktől zeng a sajtó. Ez már nem az az Olaszország mint 10 tíz évvel ezelőtt és erről nagyban tehetnek ezek a jött-mentek is! Szép dolog a nagy szabadság amíg nem élnek vissza a mocskok vele. Ne értsük félre az üzenetet, mert nekem is vannak itt mindenféle nemzetiségű tisztességes barátaim Tunéziától Moldáviáig, akik nem érdemelnek semmilyen hátrányos megkülönböztetést!

  Akit meg már elíteltek jogerősen valamiért, azt meg símán becsippeltetném mint a kutyákat, annak ne legyen már JOGA láthatatlannak maradni, mert a bizalomnak is egyszer vége van... A műholdas nyomkövetést meg a mozgó rakéta célpont nem kis túlzás, de az is lehet hogy én vagyok elmaradva még a középkorban...

  Tehát én nem az eljövő ördögtől félek, hanem a bennünk és köztünk már régóta él gonosztól. Egy babiloni összeomláshoz sem kell nagy képzelőerő!

  Hogyan tetszik a felhasználó nevem? :)”
 • 8. Hmmm... 2009. február 03. 16:02
  „Kedves ketelkedok!
  Meg a vastag szocializmus gyermekekent nevelodtem fel. Nem vagyok vallasos, valoszinuleg nem is leszek. Megis hianyolom a Biblia ismeretet, mert olyan tenyek halmazat tartalmazza, amikrol mindannyiunknak tudnia kene. Intelmek es figyelmeztetesek sorozatat tartalmazza, de csak azok szamara akik olvasni tudnak a sorok kozott!
  Eleg "oreg" vagyok ahhoz, hogy kijelentsem: Nem biztos hogy letezik amit latok, de annak letezese sem kizart, amit nem latok! Remelm, ezzel tobben egyetertenek.

  A szemelyi megjeloles ellen szerintem az emberi jogok bizottsaganal igen is protestalni kellene, mert valoban a szemely szabadsagat korlatozza ez a fajta nyilvantartas.
  Itt pl 13-an meg allamilag sem esketnek ossze fiatal part.”
 • 7. flexsnake 2009. február 02. 20:15
  „A számmisztika nem is annyira hülyeség, de 666ot látni mindenben kicsit beteges. Olyan mint a szállodák nagy részében nincs 13. emelet és 13as szoba...”
 • 6. abdul66 2009. február 02. 15:58
  „És ezekre bízták Erdélyt azaz Tündérkertet.Hát úgy is néz ki,teli ortodox kolostorral(betonból!vazze).”
 • 5. theseus 2009. február 02. 15:36
  „efje,

  Inkább ez a marxista duma dőlt meg a berlini fallal együtt. Obama is a Bibliára esküdött fel. A Bibliát egyébként csak a fundamentalisták értelmezik szó szerint, így pl. Ádám és Éva történetét.”
 • 4. theseus 2009. február 02. 15:27
  „"16És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, 17és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. 18Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat."
  Jelenések könyve = Apokalipszis”
 • 3. kiskacsa 2009. február 02. 14:16
  „Re:2 Tudomásom szerint az evolúció ezer sebből vérzik és az istennek sem akar stabilan összeállni, pedig lassan hetven éve erőltetik az iskolákban. Az Ádám Éva elmélet mikor és hol is dőlt meg? Genetikusok beszélnek manapság is bizonyos palacknyak effektusról, úgy hetvenezer évvel ezelőttre teszik. Ádámot és Évát ugyan nem emlegetnek, de gondolj utána...”
 • 2. efje 2009. február 02. 13:29
  „Senki sem tokeletes. Az amerikaiak paranoiasak. Ez teny. Akit szemelyesen nem ismernek, abban nem is biznak. Ha nem mosolyogsz nekik, mar felelmet keltesz bennuk. A vallasi vezetokben meg kesz csoda hogy milliok hisznek. Hiaba a tudomanyos magyarazat mindenre, aki nem akarja felfogni az evolucio tenyet es hokusz-pokuszokban hisz, kozepkori elvet kovet az megerdemli hogy a vallasi vezetok az orruknal fogva vezessek. Adam es Eva elmelete is mar regen megdolt, de mivel a tolerancia az inteligenciank resze ezert hagyjuk hogy mindenki abban higyen amiben akar. Igy peldaul abban is sokan hisznek hogy a foldon kivul is van elet, erre raadasul nagyon sok bizonyitek talalhato a fold kulonbozo pontjain is. Talan epp ez adhatott okot a kulonbozo vallasok kezdetehez.”
 • 1. wad 2009. február 02. 13:27
  „most hagyjuk a biometrikus útlevél előnyét-hátrányát. inkább az "lepett" meg, vagy inkább szomorított el, hogy hogy lehetnek olyan buták az emberek 2009-ben hogy még mindig a misztikus számok bűvöletében élnek, és félik őket???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkok Angliában a külföldi munkások ellen

Az angliai Sellafield atomerőmű 600 dolgozója csatlakozott hétfőn azokhoz a vadsztrájkolókhoz, akik… Tovább olvasom