Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Többen meghaltak egy kormányellenes tüntetésen kitört pánikban Pakisztánban

Pánik tört ki egy kormányellenes tüntetésen a pakisztáni Multán városában, a tülekedésben legalább heten meghaltak és negyvenketten megsérültek - közölték kórházi illetékesek pénteken este.

Pakisztánban augusztusban belpolitikai válság alakult ki, amikor Imran Hán volt krikettsztár és Tahír ul-Kadri hitszónok vezetésével tüntetők ezrei törtek be a fővárosba, majd kormányépületeket és nagykövetségeket ostromoltak meg, így követelve a tavaly kormányra került Navaz Sarif miniszterelnök lemondását. A kormányfőt választási csalással vádolták a tiltakozók. A demonstrációk azóta megritkultak. 


    A péntek esti incidens akkor alakult ki, amikor több tüntető menekülni akart a tömegből Imrah Hán beszéde alatt, a Hán vezette Pakisztáni Mozgalom az Igazságosságért (PTI) párt nagygyűlésén, az Iszlámábádtól több mint 500 kilométerre délre fekvő Multánban.


    A pakisztáni kormányzat egyes tagjai azzal vádolják a hadsereget, hogy a katonák uszítják a tüntetőket Sarif hatalmának gyengítése érdekében. A katonaság tagadja ezt.
    

Az országban Sarif tavalyi hatalomra kerülésével sikerült először demokratikus úton, a hadsereg beavatkozása nélkül megvalósítani a hatalom átadását.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli tanácskozásra hívták össze az EU egészségügyi minisztereit az ebola miatt

Fokozott óvintézkedéseket készülnek elfogadni a Nyugat-Afrikában pusztító Ebola-járvány továbbterjedése ellen. Tovább olvasom