Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Tojásgörgető versenyt rendeztek a Fehér Ház kertjében

Mintegy 30 ezer gyermek és szülő árasztotta el hétfőn a washingtoni Fehér Ház kertjét, hogy részt vegyen a hagyományos húsvéti tojásgörgető versenyen és más, a kicsinyek számára tartott ünnepi rendezvényeken.
Az eseményt a családjától körülvett Barack Obama elnök nyitotta meg. A fehér házi ünnepi rendezvényre idén mind az 50 tagállamból érkeztek vendégek.

"A húsvéti tojásgörgetés mottója az, hogy állj fel és indulj! " - jelentette ki a first lady, Michelle Obama, aki az egészségtudatos életmód hirdetője. - "Híve vagyok annak, hogy felálljunk és elinduljunk, hogy mozogjunk és egészségesen táplálkozzunk és ennek a húsvéti tojásgörgetésnek pontosan ez a célja."

A részvevő gyerekek mesét hallgathattak, akadályversenyen vehettek rész, jógázhattak, táncolhattak, profi sportolókkal kosarazhattak és teniszezhettek, valamint, ha kedvük szottyant rá, tojást festhettek a Fehér Ház déli pázsitján.

A tojásgörgető verseny egyik futamát elnöki sípszó indította el. Az egyik versenyben egy lemaradó kislánynak Barack Obama segített átpöckölni a tojást a célvonalon.

"Itt mindenki győztes!" - mondta Obama, miután összeütötte tenyerét az egyik nyertes kisfiúval.

A családok 6000 fős turnusokban kereshették fel a rendezvényt, két-két órát töltve a Fehér Házat övező zöldben. Az első hasonló húsvéti tojásgörgető versenyt Rutherford B. Hayes hirdette meg 1878-ban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atombombát rejtett el Európában az al-Kaida?

"Európában elrejtett atombombáról" vallott az al-Kaida terrorhálózat egyik vezetője kiszivárogtatott titkos iratok szerint. Tovább olvasom