Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Tőkés: Gyöngyösi Márton jelent nemzetbiztonsági kockázatot

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke provokációnak minősítette a jobbikos képviselő nagy vihart kavart kijelentéseit.
Tőkés László szerint nem a zsidó származású emberek, hanem az őket listázni kívánó Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő jelent nemzetbiztonsági kockázatot Magyarország számára.

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke vasárnap keltezett nyilatkozatában provokációnak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő nagy vihart kavart kijelentéseit.

"Megítélésünk szerint a jobbikos országgyűlési képviselő antiszemita megnyilatkozása nyílt provokációt jelent nem csupán zsidó polgártársaink és – az egyébként nemzetközi bírálatok és támadások kereszttüzében álló – Magyarország, hanem hasonló módon a határon túlra szakadt, legfőképpen pedig a kettős állampolgársággal rendelkező magyarok ellen is" - vélte az európai parlamenti képviselő.

Az EMNT elnöke nem tartotta kizártnak, hogy Gyöngyösi Márton a határokon túlra kiterjesztett honosítás intézményét célozta lejáratni. "Romániában élő magyar polgártársaim közösségében külön is kikérjük a határon túl élő magyar állampolgárok iránti kollektív bizalmatlanság – közvetett – kinyilvánítását" - fogalmazott Tőkés László.

Hozzátette, jogosnak ítéli viszont a kettős átvilágítás alkalmazását azok esetében, akik a múltban nyilvánvaló módon kollaboránsai voltak a hírhedt Securitaténak, és akik közül sokan áttelepültek Magyarországra.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2012. december 02. 17:37
  „Hát igen ! A húsz éve regnáló politikusoknál nagyobb nemzetbiztonsági kockázatnál nehezebb lenne egy még nagyobbat találni!

  Természetesen pártállástól, fajtól, nemtől és szexuális beállítottságtól függetlenül baromi nagy veszélyt jelent ez a pár ezer megélhetési politikus !”
 • 2. Mozimasiniszta 2012. december 02. 15:03
  „Nna...az jelent nemzetbiztonsági kockázatot, hogy T...s Laci - és még sok más, megélhetési pofaszaggató -
  osztja a tutit, lelkünkre gombolja hogy mi a jó nekünk - Nekem...! (mint nemrég a svájci frankó bankhitelt) ...pedig azt csak én tudom, és nem bíztam rá hogy elmondja ! bár az utolsó mondatával egyetértek: melyben a cucillisták díszmadara, Medgyessy is érintett lehet...”
 • 1. queenmargareth1 2012. december 02. 14:49
  „tőkésnek is a kaptafánál kellett volna maradnia...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merkel: Görögország támogatása német érdek

Németország nem szolidaritásból, hanem érdekből támogatja a görög válság kezelését - mondta Angela… Tovább olvasom