Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Tömegkarambolok egy osztrák autópályán

A rossz látási viszonyok között a Bécs irányába tartó kocsisorban mintegy 25, a Linz felé tartók közül mintegy 35 autó ütközött egymásnak délután.

Több tömeges karambol is történt szinte egyidejűleg Ausztriában az A1-es autópályán Amstetten térségében vasárnap. Összesen mintegy hatvan gépkocsi ütközött egymásnak, a baleseteknek mintegy húsz sérültjük van - közölte az osztrák tűzoltóság és az autópálya-kezelő.

Az erős hófúvás következtében kialakult rossz látási viszonyok között a Bécs irányába tartó kocsisorban mintegy 25, a Linz felé tartók közül mintegy 35 autó ütközött egymásnak délután.

Az első segélyhívás négy óra körül futott be a tűzoltósághoz, egy ráfutásos karambolt jelentettek be. A tűzoltóság ügyeletese még a telefonbeszélgetés alatt hangos csattanást hallott, amint további járművek ütköztek neki a már álló gépkocsiknak. A balesetet látva az ellenkező irányba tartó forgalomban feltehetően többen lelassítottak, hogy jobban lássák, mi történt, és ezzel szintén karambolt idéztek elő.

A balesetekben mintegy húszan megsérültek, de a tűzoltóság közlése szerint senkit nem kellett az autójából kiszabadítani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koszovói menekülthullámra figyelmeztették Berlint

A jelenlegi folyamatok alapján havonta 25-30 ezren távozhatnak Koszovóból. Tovább olvasom