Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Tömegsírokat találtak Franciaországban

Két tömegsírt fedeztek fel francia régészek az ország északi részén, amelyekbe valószínűleg az 1789-es forradalom után temettek - közölték hétfőn a francia hatóságok.
A sírokat Le Mans városának egyik közparkjában találták meg az archeológusok, és az eddigi vizsgálatok azt mutatják: nagyjából harminc holttestet rejtenek - köztük számos nőt, két tizenéves fiút és egy gyermeket.

A régészek szerint a sírokban az 1793. december 12-én és 13-án zajlott harcok áldozatai, feltehetően a forradalomellenes vendée-i felkelés royalista és katolikus vezetői nyugszanak. Az első sírban kilenc vagy tíz holttestet fedeztek fel, közülük némelyiknél tőrt is találtak, míg a második sír, amelyet egy vastag réteg mésszel zártak le, nagyjából húsz tetemet rejt. A szakértők szerint a holttestek mindegyike különösen erőszakos támadás nyomait viseli, sokuknál találtak törött állkapcsot, láb- és vállcsontokat.

A sírokat egy új kulturális központ földmunkáinak megkezdése után találták meg az építkezésen dolgozók, akik aztán értesítették a régészcsoportokat.

Olvasóink írták

  • 2. xene@freemail.hu 2009. március 31. 09:50
    „Bűnösöket elővenni, s azonnal Hágába vinni!!! De fel vannak háborodva a Nyugatiak, amikor ilyen dolgokról hallanak...pedig ők is ezt csinálták...jó tanítómestereink voltak...”
  • 1. cyt 2009. március 31. 07:48
    „Hát igen, valamikor akkor, és valahol ott indult el Európában a liberalizmus (=szabadelvűség), ami mára abba és oda torkollott, amiben élnünk kell - ha teszik, ha nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rabul ejtette a benzintanknyílás

Egyesült Államok - Négy órán át tartott fogva egy kocsi benzintartálynyílása egy ujjat, annak révén… Tovább olvasom