Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

További politikai foglyok szabadulhatnak ki

Kuba - További tucatnyi politikai fogoly szabadulhat ki a börtönből Kubában azon az ötvenkettőn kívül, akikről a kormány már megállapodott az egyházzal - közölte egy kubai ellenzéki vezető vasárnap.
Állambiztonsági emberek kerestek föl a foglyokat, és megígérték szabadon engedésüket, de cserében el kell hagyniuk az országot - mondta Elizardo Sánchez, a Kubai Emberi Jogi és Nemzeti Megbékélési Bizottság elnöke. Az ajánlatról a rabokat meglátogató családtagoktól szerzett tudomást - közölte, hozzátéve, hogy remélhetőleg hamarosan nyilvánosságra tudja hozni az érintettek pontos számát és nevét, illetve azt az országot, ahová távozhatnak.

A kubai hatóságok eddig 39 politikai foglyot helyeztek szabadlábra, és küldtek külföldre. További 13 vár a sorára. Mindannyian ahhoz a 75 fős csoporthoz tartoznak, amelynek tagjait 2003-ban súlyos, esetenként több évtizedes börtönbüntetésre ítéltek hazaárulás vádjával. A havannai érsek szerint legalább heten nem törődnek bele a száműzetésbe, ami bonyolíthatja a további szabadon engedéseket.

Amennyiben mind az 52-en kiszabadulnak, az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet szerint már csak egy, a világnézete miatt bebörtönzött fogoly marad Kubában. Elizardo Sáncheznek egy 105 fős listája van, de ezen olyanok is szerepelnek, akik erőszakos cselekményt követtek el, beleértve az emberölést is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szíria török közvetítéssel újra tárgyalna Izraellel

Szíria - Szíria közvetett tárgyalásokat folytatna Izraellel török közvetítéssel - nyilatkozta a szír… Tovább olvasom