Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Tűz egy moszkvai piacon, 17 halott

Tűz pusztított kedden egy moszkvai piac raktárában. A tüzet egy hibás elektromos fűtőberendezés vagy rövidzárlat okozhatta.
Tűz pusztított kedden egy moszkvai piac raktárában; a tűzben 17, volt szovjet köztársaságokból érkezett vendégmunkás halt meg, akiknek a raktárcsarnokban volt a szállásuk - jelentette az orosz média.

A korábbi jelentések 15 holttestről szóltak.

A tűzoltók a holttestekre akkor bukkantak rá, amikor a lángok elfojtása után elbontották az illegális szállásként szolgáló építményt. Az első feltételezések szerint a tüzet egy hibás elektromos fűtőberendezés vagy rövidzárlat okozhatta.

Az áldozatok többsége tádzsik állampolgárságú volt, míg a többiek más közép-ázsiai országokból érkeztek, hogy munkát találjanak az orosz fővárosban.

Szergej Gorbunov, az érintett délkelet-moszkvai kerület polgári védelmi parancsnokságának helyettes vezetője elmondta, hogy a munkások a raktárcsarnok hátuljában kialakított 50 négyzetméteres, szigetelt fémfalú barakkban, emeletes ágyakon aludtak, és a tűz keletkezésekor egyelőre ismeretlen okból nem tudtak kijönni azon az ajtón, amely az építőanyag-raktárként szolgáló csarnokba nyílt volna. A televíziós felvételek tanúsága szerint a fémrácsok miatt az ablakokon sem lehetett kimenekülni.

"A hely alkalmatlan volt arra, hogy emberek ott lakjanak" - tette hozzá Gorbunov.

Az Interfax orosz hírügynökség szerint ez volt a legtöbb emberéletet követelő tűzeset Moszkvában azóta, hogy 2006 decemberében, egy drogfüggőket kezelő kórházban keletkezett tűzben 46 páciens életét vesztette.

A média szerint a szerencsétlenség ismét rávilágított arra, hogy milyen veszélyes körülmények között tengődik az orosz fővárosban az illegálisan odaözönlő tádzsikok, üzbégek, kirgizek és mások tömege.

Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője az eset kapcsán kijelentette, hogy a szövetségi bevándorlási hivatallal közösen razziákat fognak tartani az illegális moszkvai munkásszállások felderítésére.

A moszkvai ügyészi hivatal közölte: a főváros minden piacát ellenőrizni fogják, hogy kiderítsék, betartják-e a tűzvédelmi és az egészségügyi szabályokat.

Hétfőn több órán át lángolt Moszkva üzleti negyedében egy épülőfélben lévő toronyház 66. és 67. szintje; a tervek szerint 2013-ra elkészülő, 93 emeletes épület lehet a legmagasabb Európában. A tűzben senki sem sérült meg. A Moszkva belvárosától nyugatra, a pénzügyi negyedben épülő Vosztok (Kelet) felhőkarcoló a tervek szerint 360 méter magas lesz. Tavalyelőtt egy időre le kellett állítani az építését, mert nem tartották be a tűzvédelmi előírásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljesen átalakul a görög adósságszerkezet

De továbbra is magas Görögország törlesztésképtelenné válásának kockázata - vélekedik a Fitch… Tovább olvasom