Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Tűz ütött ki egy dél-afrikai aranybányában

Minden dolgozót sikerült sértetlenül kimenekíteni a bányából.
Minden dolgozót sikerült sértetlenül kimenekíteni abból a dél-afrikai aranybányából, amelyben vasárnap tűz ütött ki - jelentette be a bányatársaság, a Harmony Gold szóvivője.

A baleset idején - amelynek pontos okát még nem sikerült kideríteni - 487 ember volt a felszín alatt, de nagy részüket rögtön a tűz kitörése után ki tudták menteni. Az utolsóként föld alatt maradt 18 bányászt az esti órákban hozták a felszínre.

A tűz a Johannesburgtól 75 kilométerre nyugatra fekvő Kusasalethu bányában, 2300 méterrel a felszín alatt keletkezett, karbantartási munkálatok közben.

A szóvivő elmondta, hogy az ilyen esetekre kidolgozott kimenekítési terv tökéletesen működött. A bányászok már a föld alatt e célra kiépített menedékekbe húzódhatnak, és onnan viszonylag biztonságosan tudják a felszínre juttatni őket.

A tűz okának kivizsgálására átfogó vizsgálatot indítottak - jelentette be Charmane Russell.

Korábban írtuk:

Tűz ütött ki vasárnap egy dél-afrikai aranybányában, a baleset idején 487 ember volt a felszín alatt, közülük eddig 389-et sikerült kimenteni - közölte a bányatársaság, a Harmony Gold.

A tűz a Johannesburgtól 75 kilométerre nyugatra fekvő Kusasalethu bányában, 2300 méterrel a felszín alatt keletkezett.

A Harmony Gold szóvivője arról számolt be, hogy a felszínre hozott emberek közül senkinek sincs komoly sérülése. A tájékoztatás szerint közel 100 ember után még kutatnak.

A helyi katasztrófa-elhárítás munkatársai jelenleg azon dolgoznak, hogy megtalálják a pontos helyet, ahol a bányában rekedt dolgozók vannak.

A baleset okainak felderítésére vizsgálatot indítottak, de azt már tudni lehet, hogy a tűz karbantartási munkálatok közben keletkezett.

A dél-afrikai bányaügyi miniszter nemrégiben azt közölte, hogy tavaly történt a legkevesebb halálos bányabaleset az ország történelmében. A hivatalos adatok szerint 2014-ben 84 ember vesztette életét ily módon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merénylet a harkivi felvonuláson

Kijevben imával emlékeztek a Majdan-tüntetések áldozataira. Tovább olvasom