Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Tűz volt egy moszkvai piaccsarnokban, sokan meghaltak

Tűz volt egy piaccsarnokban az orosz főváros, Moszkva déli részén kedd reggel, a lángokban 12 ember meghalt - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.
Tűz puszított kedd hajnalban egy moszkvai piac raktárában; a tűzben 15, a volt szovjetköztársaságokból érkezett vendégmunkás halt meg, akiknek a raktárcsarnokban volt a szállása - jelentette az orosz média.

A tűzoltók a 15 holttestre akkor bukkantak rá, amikor a lángok elfojtása után elbontották az illegális szállásként szolgáló építményt. Az első feltételezések szerint a tüzet egy hibás elektromos fűtőberendezés vagy rövidzárlat okozhatta.

Az áldozatok többsége tádzsik állampolgárságú volt, míg a többiek más közép-ázsiai országokból érkeztek, hogy munkát találjanak az orosz fővárosban.

Szergej Gorbunov, az érintett délkelet-moszkvai kerület polgári védelmi parancsnokságának helyettes vezetője elmondta, hogy a munkások a raktárcsarnok hátuljában kialakított kétszintes, 50 négyzetméteres, szigetelt fémfalú barakkban, emeletes ágyakon aludtak, és a tűz keletkezésekor egyelőre ismeretlen okból nem tudtak kijönni azon az ajtón, amely az építőanyag-raktárként szolgáló csarnokba nyílt volna. A televíziós felvételek tanúsága szerint az ablakokat védő fémrácsok miatt azokon át sem lehetett kimenekülni.

"A hely alkalmatlan volt arra, hogy emberek ott lakjanak" - tette hozzá Gorbunov.

Az Interfax orosz hírügynökség szerint ez volt a legtöbb emberéletet követelő tűzeset Moszkvában azóta, hogy 2006 decemberében, egy drogfüggőket kezelő kórházban keletkezett tűzben 46 páciens életét vesztette.

A média szerint a szerencsétlenség ismét rávilágított arra, hogy milyen veszélyes körülmények között tengődik az orosz fővárosban az illegálisan odaözönlő több millió tádzsik, üzbég és kirgiz bevándorló.

Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője az eset kapcsán kijelentette, hogy a szövetségi bevándorlási hivatallal közösen razziákat fognak tartani az illegális moszkvai munkásszállások felderítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Damien Hirst első retrospektív kiállítása a londoni Tate Modernben

Damien Hirst híres-hírhedt alkotásait láthatja szerdától a londoni Tate Modern közönsége. Tovább olvasom