Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Ügyész: Berlusconi bunga-bunga partijai a prostitució melegágyai voltak

Az illetékes államügyész szerint Silvio Berlusconi hírhedt bunga-bunga partijai a prostitúció melegágyai voltak.
Az illetékes milánói bíróság hétfőn tartotta az úgynevezett Ruby-per tárgyalási fordulóját. A bíróság korábban Berlusconi kérésére döntött úgy, hogy az újabb fordulót a választások utánra halasztja. A korábbi miniszterelnök jobbközép koalíciója egyébként a választásokon várakozáson felül szerepelt.

Az illetékes ügyész hétfő késő este ismertette zárónyilatkozatát, amelyben azzal érvelt, hogy Berlusconi milánói villája - a volt kormányfő állítása ellenére - nem elegáns vacsorák, hanem prostituáltakkal rendezett orgiák helyszíne volt. Antonio Sangearmano szerint ezeken az erotikus bunga-bunga táncot szex követte a jelen lévő prostituáltak és a meghívott vendégek között.

A még 2011-ben kezdődött úgynevezett Ruby-perben az idén 77 éves Berlusconit kiskorú lány prostitúcióra való kényszerítésével és hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják.

A most 21 éves, egzotikus szépségű "Szívtipró Ruby" - a marokkói származású Karima El Mahroug - a vád szerint négy évvel ezelőtt tizennégy alkalommal vett részt az akkori kormányfő villájában rendezett partikon. Rubyt a védelem januárban szólította a bíróság elé tanúként, de végül nem hallgatták meg.

Berlusconi tavaly októberben önként nyilatkozott a bíróságon, hangoztatva, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Rubyval.

Az ügyész zárónyilatkozatának közzététele után azonnal megszólalt a volt miniszterelnök. "Kissé meglepődtem és egy kicsit szórakoztam is az elhangzott állításokon" - fogalmazott, azt állítva, hogy két dolog miatt is szerencsésnek érezheti magát. Egyrészt azért, mert - mint kijelentette - soha nem kellett fizetnie egy lánynak vagy egy asszonynak intim kapcsolatokért, másrészt pedig azért, mert mindig is képes volt pozitív választ adni mindazoknak, akik segítségért fordultak hozzá. "Az ügyész feltehetően nem volt ilyen szerencsés" - fűzte hozzá.

A bíróság korábbi bejelentése szerint a hétfőit további három tárgyalás követi majd, március 8-án, 11-én és 18-án. Az utolsó tárgyaláson megszülethet az ítélet is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jeb Bush 2016-ban versenybe szállhat a Fehér Házért

George W. Bush exelnök öccse nem zárja ki, hogy ott legyen a következő elnökválasztáson. Tovább olvasom