Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Új külképviseleti iroda nyílt Kínában

Kína - Új magyar külképviseleti iroda nyílt a kínai Csunkingben a magyar-kínai külkereskedelem élénkítse érdekében - közölte az ITD Hungary.
A magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség szerint a magyar vállalatoknak az egyedi fejlesztésű termékek, a speciális szaktudás, a technológia-transzfer területén vannak lehetőségeik. Kiemelten fontos szektorok Kína vonatkozásában a környezetvédelem, a vízgazdálkodás, az információ- és kommunikációs technológia, valamint az agrárium.

Az ügynökség közlése szerint a két ország közötti kereskedelem a gazdasági válság ellenére sem szűkült számottevően az elmúlt évben. A magyar cégeknek elsősorban a szennyvíztisztítás és a hulladékégetés területén nyíltak lehetőségei a Távol-Keleten.

Az ITD Hungary szakemberek, valamint Kínával gazdasági kapcsolatban lévő magyar cégek képviselőire hivatkozva úgy véli, hogy a Kínában folytatott, tartósan eredményes és sikeres üzleti tevékenységhez szükség van a magyar szereplők közötti hatékonyabb információáramlásra, az összefogásra, valamint nyitott és rugalmas stratégiai befektetői gondolkozásra. Továbbá szükség van az állam aktív szerepvállalására is.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint tavaly a Magyarországra érkező kínai import értéke meghaladta a 3,5 milliárd eurót, 14,6 százalékkal csökkent 2008-hoz viszonyítva. A magyar kivitel értéke viszont 16,1 százalékkal bővült tavaly és megközelítette a 875 millió eurót.

Az ügynökség honlapján, a Kínai Kereskedelmi Minisztérium (MOFCOM) adataira hivatkozva azt közlik, hogy a magyar vállalatok 2008-ban összesen 36,5 millió dollárt fektettek be Kínában, így a 2008 végéig befektetett magyar tőke állománya közel 300 millió dollár volt. Ezzel Magyarország a külföldi befektetők rangsorában a 46. helyen állt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrontották és verték a fiúkórus tagjait

A pápa bátyja, Georg Ratzinger is érintett abban a botrányban, ami egy német város, Regensburg katolikus iskolájában robbant ki. Tovább olvasom