Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Új szociáldemokrata szövetség alakult Oroszországban

Áprilisban létrejöhet az új orosz szociáldemokrata szövetség - jelentették be csütörtökön Moszkvában ellenzéki politikusok, akik közül azonban hiányzott Szergej Udalcov.
Udalcovot, a Baloldali Front radikális párt elnökét az ellenzéki sajtótájékoztató idejére rendelték be az ügyészségre, s csak a tájékoztató után hagyhatta el a vádhatóság épületét. A politikus a március 4-i elnökválasztást követő hetekben több engedély nélküli akciót kezdeményezett, s emiatt rendelték őt be az illetékes ügyészségre.

Gennagyij Gudkov, a parlamentben helyet foglaló Igazságos Oroszország párt képviselője, a tájékoztatón elmondta: áprilisban megtartják az alapító kongresszust. Elhangzott, hogy a szövetség természetes partnerének tartja az Igazságos Oroszországot, valamint a szintén a parlamenti ellenzékhez tartozó Kommunista Pártot, de kizárják lehetséges szövetségeseik közül a nacionalista csoportokat.

Az új párt arra számít, hogy a kis-és közepes vállalkozók között talál támogatókra - mondta Gudkov.

Oroszországban a pártalapítási hajlandóság is új erőre kapott az elnökválasztást követően, mivel a parlament két olvasatban is támogatta Dmitrij Medvegyev távozó politikai reformcsomagjának a párttörvény módosítására vonatkozó javaslatát.

Ha életbe lép a módosítás, egyszerűsödik a pártok nyilvántartásba vétele: 40 ezerről mindössze 500-ra csökkenhet a regisztrációhoz szükséges támogató aláírások száma.

Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök szerdán jelentette be, hogy újjáélesztené szociáldemokrata pártját, amely öt éve nem működik, de Borisz Berezovszkij, a londoni emigrációban élő orosz mágnás és az Oroszok elnevezésű nacionalista mozgalom vezetője, Dmitrij Gyemuskin is pártot alapítana.

Mihail Prohorov, az orosz elnökválasztáson harmadik legtöbb szavazatot elért milliárdos üzletember egyelőre pályázatot írt ki leendő jobboldali pártja nevére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év alatt egy falunyi ember települt át Kárpátaljáról Magyarországra

A megyei migrációs szolgálat adatai szerint Kárpátaljáról Magyarország irányába volt a legerősebb a… Tovább olvasom