Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Új vezető a belbiztonsági szolgálat élén

Izrael - Az izraeli kormány vasárnap egyhangúlag jóváhagyta Jórám Kohen kinevezését az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét élére - közölte Benjámin Netanjahu kormányfő kabinetirodája.
Az 51 éves Jórám Kohen - akinek 30 éves tapasztalata van a Sin Bétnél, s vallásos zsidó - Juval Diszkint váltja a belbiztonsági szolgálat élén.

"Jórám Kohen képes lesz vezetni a Sin Bétet az Izrael által a terrorizmus ellen vívott háborúban, a hírszerzés és technológia háborújában" - mondta Benjámin Netanjahu kabinetirodájának közleménye szerint

A belbiztonsági szolgálat új főnöke 1982-ben lépett be a Sin Bétbe. Főként Ciszjordániában, de egy évig Libanonban is dolgozott. A hivatali létrán felfelé haladva 1996-ban a ciszjordániai terrorelhárító egységek, majd 2001-ben az arab országokkal és Iránnal foglalkozó főosztály vezetője, majd 2003-ban jeruzsálemi és ciszjordániai parancsnok lett. 2005 és 2008 között a szolgálat igazgatóhelyettese volt.

Az elmúlt két évben az Egyesült Államokban folytatott kutatói munkát az iszlamista mozgalmakról, mindenekelőtt a Gázai övezetet ellenőrző Hamászról.

A 2000-ben kirobbant második intifáda (palesztin felkelés) idején a palesztin vezetők elleni gyilkosságok politikája egyik értelmi szerzőjének tekintik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késésben a Los Angeles-i Bánk bán előkészületei

Egyesült Államok - Budapesten ismerkedett a Bánk bán című operaművel a Los Angeles-i Operaház… Tovább olvasom