Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Újabb amerikai szankciók Irán ellen

A szankciók az iráni nukleáris program, illetve ballisztikus rakétaprogram megakadályozását célozzák.

Újabb szankciókat léptetett életbe az amerikai kormány csütörtökön Iránnal szemben. Washingtoni közlés szerint a szankciók az iráni nukleáris program, illetve a ballisztikus rakétaprogram megakadályozását célozzák.

Az amerikai pénzügyminisztérium bejelentette, hogy különböző pénzügyi szankciókat léptettek életbe 11 iráni vállalattal szemben. Az érintett vállalatok kapcsolatban álltak a teheráni védelmi minisztériummal és a forradalmi gárdával.

Ugyancsak szankciókkal sújtottak egy iráni nemzeti hajózási társaságot, valamint egy egyetemet is.

A pénzügyminisztérium szankciókkal sújtott egy Iránban élő osztrák állampolgárt, valamint három iráni személyt is.

Amerikai közlés szerint a szankciókat azzal az indoklással határozták el, hogy mind az érintett cégek, illetve intézmények, mind az említett személyek támogatták az iráni nukleáris programot és a ballisztikus rakétaprogramot.

Ezenkívül az amerikai hatóságok további lépéseket tettek olyan vállalatok, illetve pénzintézetek azonosítására, amelyek külföldi - mindenekelőtt hongkongi, svájci, valamint malajziai - cégeket segítettek a velük szemben már korábban életbe léptetett szankciók megkerülésében.

A nyugati országok - köztük az Egyesült Államok - azzal vádolják Iránt, hogy nukleáris fegyver előállítására törekszik. Mindezt főként az iráni olajipari, valamint a pénzügyi szektorral szembeni szankciókkal kívánják megakadályozni. Az Európai Unió több tagállama július elején az iráni kőolaj importjának beszüntetését határozta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormánya első 100 napját értékelte Fico

Politikai karrierje legnehezebb időszakának nevezte a szlovák kormány első száz napját Robert Fico… Tovább olvasom