Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Újabb bányabaleset Kínában - sok halott

Kína - Tizenkettőre nőtt a legfrissebb, szerda esti közép-kínai bányabaleset halálos áldozatainak száma, 32 bányász még a föld alatt van - tájékoztattak a mentők csütörtökön.
A magántulajdonban lévő Honan tartományi, Luojang városhoz tartozó bányában 90-en dolgoztak, amikor a tárnában gázrobbanás történt. Nyolcan a föld alatt, négyen pedig már a felszínre hozásuk után meghaltak. Ötven embert sikerült kimenteni, míg 32-en a mélyben rekedtek.

A helyszínen mintegy százan dolgoznak a mentésen, amit a tartományi kormányzó irányít. A bánya jogi képviselője Vang Kuo-cseng eltűnt, a kormányzó utasítást adott kézre kerítésére és vagyonának zárolására.

A munkabiztonsági hatóság 2009. május 1-jei döntésével - egy gázkitörést követően - felfüggesztette a bánya működését, ami azt jelenti, hogy ettől az időponttól kezdve a bánya üzemeltetése jogellenes volt - áll a tartományi felügyelet közleményében.

A baleset után a terület közigazgatási vezetőjét és három másik hivatalnokkal azonnal elmozdították az állásából.

Ugyancsak csütörtöki hír, hogy szintén Honanban öt embert letartóztattak, akiket felelősnek tartanak egy múlt hónapban bekövetkezett bányabalesetért. A szénbánya központi tárnájában elektromos vezetékek okoztak tüzet, aminek következtében 25-en meghaltak. A letartóztatottak között van a bánya pénzügyi befektetője, a jogi képviselője és további három vezetője.

A múlt vasárnap súlyos baleset történt az észak-kínai Sanhszi tartomány Vangcsialing (Wangjialing) szénbányájában, ahol vízbetörés érte a föld alatt dolgozókat. Jelentések szerint csütörtökig nem sikerült kapcsolatot teremteni a hiányzó bányászokkal, a 153 ember mentésén több mint 1500-an dolgoznak folyamatosan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra ítélték a halálosztót

Egyesült Államok - Halálra ítélték az Egyesült Államok talán legveszélyesebb sorozatgyilkosát;… Tovább olvasom