Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Újabb bombázások Líbiában

Ismét bombázták csütörtökön a líbiai légierő harci repülőgépei Adzsdabíja és Brega városát, a keleti Bengázitól délre. A támadásoknak több halálos áldozata van, egyelőre nem tudni, mennyi - jelentette Marosi Antal, az MTI Hírcentrum tudósítója.
Adzsdabija esetében a támadások fő célpontja egy fegyver- és lőszerraktár volt.

A Kadhafihoz hű reguláris hadsereg - miként más városokban - így akarja megakadályozni, hogy a felkelők felfegyverezzék egységeiket. A támadások következtében itt senki sem sérült meg, a bombák lakott területen kívül, a fegyverraktártól távolabb csapódtak a földbe.

Brega az elmúlt napokban többször cserélt gazdát, hol Kadhafi katonáinak megszállása alá került, hol pedig a felkelők felügyelete alá. Csütörtök délután a felkelők ellenőrzése alatt áll.

A város repülőtere a támadások állandó célpontja. A bomba- és rakétatámadások során polgári személyek vesztették életüket, illetve sérültek meg. Az áldozatok közül nyolcat, köztük egy 14 éves gyermeket csütörtök délután temettek el.

A körzet sérültjeinek egészségügyi ellátását Azsdabijában a Mohamed Gerija kórházban végzik. "Gyógyszerkészleteink elegendőek, Bengáziból, illetve Egyiptomból érkezett orvosokkal és nővérekkel meg tudjuk oldani a betegellátást" - tájékoztatta az MTI Hírcentrum munkatársait Naima, az intenzív osztály főnővére.

A város ellenzéki védői csütörtök délután további támadásokra készültek a kormányerők részéről.

Olvasóink írták

  • 1. történész 2011. március 03. 16:54
    „Tényleg amerikaiak azok a felkelők ?? Az arab adók közlése szerint nem igen hasonlítanak a halottak-mert akadnak- az arab fajra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 180 ezer ember menekült a líbiai határokhoz

Több mint 180 ezer menekült érte el a líbiai határokat, s nagy részük már elhagyta az erőszak sújtotta észak-afrikai országot. Tovább olvasom