Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Újabb halottakat követelt az ítéletidő az Egyesült Államokban

Legkevesebb 13 halottja van az Egyesült Államok északkeleti területeit megbénító téli viharnak.
A csúszós utak és a rossz látási viszonyok következtében péntekig Michigan, Kentucky, Indiana és Illinois államban történtek tragikus közlekedési balesetek. Philadelphiában a köztisztaságiak sólerakatában egy leomlott sófal temetett maga alá egy markológépet vezető munkást. A New York állambeli Byronban egy Alzheimer-kóros idős asszony halálra fagyott a mínusz 23 fokos fagyban.

Az összetett viharrendszer 22 államot érint, melyeknek összlakossága eléri a 100 milliót is. A legnagyobb káosz a meteorológiai szolgálat szerint New York és Massachusetts állam sűrűn lakott vidékein alakult ki. Bostonban a hóréteg vastagsága elérte a 45 centimétert, de a nagyvárostól északra 60 centiméteres havat is mértek.

A hóvihar miatt csütörtökön több mint 2600, pénteken újabb pedig újabb több mint 2400 töröltek, további több mint 4000 pedig késett. A New York-i JFK és a bostoni Logan nemzetközi repülőteret pénteken több órára lezárták, de jelentős káosz alakult ki Philadelphia, Boston, Chicago és Washington termináljain is.

New York és New Jersey államban szükségállapotot hirdettek és a lakosság otthon maradására biztatott Bill de Blasio, Nem York új polgármestere is, aki televíziós beszámolók szerint pénteken maga lapátolta el a havat brooklyni háza elől. A metropoliszban de Blasio szerint csaknem 2500 hóeke és 450 sószóró teherautó igyekszik járhatóvá tenni az utakat a mínusz 10 fokos hidegben és a 16-26 centiméteres hóban.

Massachusetts és Delaware államban zárva maradtak a kormányhivatalok. A munka az ENSZ New York-i székházában is szünetelt. Bostonban és New Yorkban iskolák százaiban szünetelt a tanítás. A két nagyvárosban mentőegységek járták az utcákat, hogy megóvják a hajléktalanokat a fagyhalál veszélyétől.

Az amerikai Középnyugattól Új-Angliáig az elkövetkező néhány napban újabb hideghullámra készülnek, amelynek következményei a mostani viharénál is súlyosabbak lehetnek. A mínusz 18 fokos vagy annál is keményebb fagy és a mintegy 30 centiméteres hó az előrejelzések szerint mintegy 140 millió amerikai életét fogja megkeseríteni. A hőérzet Észak-Dakota és Minnesota állam egyes széljárta területein megközelítheti a mínusz 46 fokot is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robothadsereget fejleszt az Egyesült Államok

A robotok és drónok a következő két és fél évtizedben "létfontosságúak lesznek az amerikai hadsereg sikerességét illetően". Tovább olvasom