Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Újabb kínai textilgyár égett le Olaszországban

Decemberben ugyancsak csak egy kínai tulajdonban lévő toszkánai textilgyár égett le.
Lángok pusztították el csütörtök reggel a Firenzével szomszédos Osmannoróban levő textilgyárat, melyben kínai munkások dolgoztak. Decemberben ugyancsak csak egy kínai tulajdonban lévő toszkánai textilgyár égett le.

A hajnalban kitört tüzet a helyszínre érkezett ötven olasz tűzoltónak csak több órás munkával sikerült eloltani. A teljesen leégett épület közelében talált gyújtóanyag arra utal, hogy szándékos gyújtogatás történt. A gyárban kínai bevándorlók kezében levő textilcégek dolgoztatták kínai honfitársaikat.

"Sebesültet nem találtunk. Az épületben tartózkodó emberek kimenekültek" - számolt be a firenzei tűzoltóparancsnok. Elmondta, hogy a két emeletes gyárban sok fekvőhelyet is találtak: az itt dolgozóknak a gyárban volt a szállása is.

"Várható volt az újabb tűzeset. Most szerencsére nem történt tragédia. Toszkána tele van kínai gyárakkal" - hangoztatta Giovanni Donzelli az Olasz Testvérek (FdI) olasz jobboldali párt tartományi frakcióvezetője.

December elsején Pratóban égett le egy kínai textilüzem. Akkor heten meghaltak, ketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Az áldozatok nem tudtak kimenekülni a lerácsozott ablakokon.

Az egykor az itáliai textilipar fellegvárának számító Prato területén az ágazatban dolgozó 6500 cégből 3500 van kínai kézben. Az olasz szakszervezetek adatai szerint az ezekben a gyárakban dolgozó és itt is élő illegális kínai bevándorlók egymást váltva, folyamatos turnusban dolgoznak szünnap nélkül. Ruhánként 40 centet keresnek. Munkájuk az őket foglalkoztatóknak évi 400 millió eurós (több mint 120 milliárd forint) bevételt ad. A cégek az összeg nagy részét az anyaországba Kínába utalják át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8 holttestet találtak a kedden kigyulladt dél-afrikai aranybányában

A Johannesburg közelében kedd este keletkezett a tűz 1733 méteres mélységben. Tovább olvasom