Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Újabb közös dél-koreai-amerikai hadgyakorlatot kezdődött

Újabb közös hadgyakorlatot kezdett hétfőn Dél-Korea és az Egyesült Államok - jelentette be a szöuli védelmi miniszter.
Az angolul Ulji Freedom Guardian névre keresztelt, augusztus 16-tól 26-ig tartó gyakorlaton több mint 30 ezer amerikai és 56 ezer dél-koreai katona vesz részt.

A Dél-Koreában állomásozó 28 ezer 500 fős amerikai haderő parancsnoka, Walter Sharp tábornok közlése szerint a mostani lesz a világon megrendezett közös hadgyakorlatok egyik legnagyobbika.

Az újabb közös dél-koreai-amerikai manővereket egy olyan időszakban tartják meg, amikor a két Korea közötti légkör a pattanásig feszült azt követően, hogy március végén elsüllyedt a dél-koreai hadiflotta Cshonan nevű korvettje és 46 tengerész veszett oda. A katasztrófát Szöul észak-koreai torpedótámadásnak tulajdonította, Phenjan azonban következetesen cáfolja, hogy ő hajtott volna végre támadást a dél-koreai hadihajó ellen.

Vasárnap Észak-Korea kilátásba helyezte, hogy a legsúlyosabban megbünteti Dél-Koreát az Egyesült Államokkal közösen tartandó újabb hadgyakorlata miatt. Észak hadserege és népe "sohasem fog zavarba esni a harcias erők vakmerő háborús provokációi miatt", és "kíméletlen csapást fog mérni" az Egyesült Államokra és Dél-Koreára. A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság ellencsapása "a legsúlyosabb büntetés lesz, amelyet a világon valaha bárkire is kiróttak" - hangsúlyozta nyilatkozatában a Koreai Néphadsereg vezérkarának szóvivője, azzal vádaskodva, hogy az amerikai-dél-koreai gyakorlatok, köztük a hétfőn kezdődött legújabb manőverek, egy totális katonai agresszió előkészítését szolgálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagyi miatt deszkával verték szét egy kislány kezét

Újabb, kiskorú ellen elkövetett brutális erőszak borzolta a kedélyeket Moldvában: egy 12 éves… Tovább olvasom