Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Újabb négy NATO-katona vesztette életét Afganisztánban

Pokolgépes merényletben újabb négy NATO-katona vesztette életét Afganisztán déli részén szombaton - közölte a NATO vezette afganisztáni nemzetközi biztonsági erők (ISAF).
Az ISAF névtelenül nyilatkozó szóvivője és amerikai illetékesek megerősítették, hogy a négy katona amerikai volt. Velük együtt immár 69-re emelkedett a nemzetközi erők júliusban elvesztett katonáinak száma, a halottak közül 52 amerikai. Az afganisztáni háború kezdete, 2001 ősze óta elesett külföldi katonák száma lassan már megközelíti a kétezret. Az icasualties.org című független portál adatai szerint júniusban 102 külföldi katona halt meg, soha ilyen sok júniusban az utóbbi csaknem kilenc év alatt. A legtöbb áldozatot az Afganisztán déli és keleti részén, a többségében pastuk által lakott területeken elkövetett merényletek szedik.

A tálib lázadás már négy éve folyamatosan erősödik, és az elsősorban a pastuk soraiból kikerülő gerillák csaknem az egész országra kiterjesztették tevékenységüket, noha egyre nagyobb létszámban állomásoznak a központi kormányt támogató külföldi csapatok Afganisztánban. A NATO vezetését aggasztja, hogy a tálibok ügyesen alkalmazkodnak a körülményekhez, egyre több, egyre nagyobb hatóerejű és egyre kifinomultabb szerkezetű pokolgépet helyeznek el Dél-Afganisztán területén.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sújtólégrobbanás egy szibériai bányában

Sújtólégrobbanás történt szombaton egy szibériai szénbányában, egy bányász meghalt, másik kettő… Tovább olvasom