Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Újabb per a Maddie ügyében nyomozó felügyelő ellen

Portugália - Ismét pert indítanak az évekkel ezelőtt eltűnt brit kislány, Madeleine McCann szülei az ügyben nyomozó rendőrfelügyelő ellen.
Kate és Gerry McCann azzal vádolja Goncalo Amaralt, a portugál nyomozás egykori vezetőjét, hogy hivatali titkokat árult el. Isabel Duarte, a házaspár ügyvédje elmondta: a szülők szerint Amaral a nyomozásra vonatkozó titkos részleteket hozott nyilvánosságra az ügyről írt könyvében. A portugál törvények szerint ilyen információkat csak a nyomozás lezárása után lehet közölni. Az időközben nyugdíjba vonult nyomozó könyve azonban még az ügy lezárása előtt megjelent.

Amaral ex-nyomozó Maddie - Igazság a hazugságban című könyvében úgy vélekedik, hogy a kislány már régóta halott és ehhez a szüleinek is közük van.

A McCann házaspár már kérvényezte a könyv betiltását. A portugál bíróság a kérvénynek 2009 szeptemberében ideiglenesen helyt adott.

Jelenleg a lisszaboni bíróság azt mérlegeli, hogy végérvényesen be kell-e tiltani Amaral könyvét. A tárgyalást február 10-én folytatják több tanú meghallgatásával.

McCannék azzal indokolták követelésüket, hogy a könyv rágalmazás, és megnehezíti a lányuk utáni kutatást. Amaral ezzel szemben a véleménynyilvánítás jogára hivatkozik.

Egy másik kerestükben Maddie szülei 1,2 millió euró (322 millió forint) kártérítést követelnek a nyugdíjba vonult felügyelőtől a rágalmazás miatt.

Maddie McCann négyévesen, 2007. május 3-án tűnt egy tengerparti nyaralóból a Portugália déli részén lévő Algarve tartományban. A rendőrség kezdetben a gyermek elrablásából indult ki, később azonban egyre inkább azt az elméletet látták reálisnak, amely szerint a kislány már a nyaralóban meghalt, holttestét pedig szülei tüntették el.

A rendőrség a feltételezéseket nem tudta bizonyítani, ezért a nyomozást eredmények hiányában megszüntették, az ügyet lezáratlanul félretették.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európának szüksége van a keleti kultúrára

Törökország - Európának szüksége van a Keletre, illetve a keleti kultúrára - írta a Die Welt című… Tovább olvasom