Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Újabb per indul Silvio Berlusconi ellen

Hivatali titok megsértése miatt emelt vádat az ügyészség Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő ellen, akivel szemben ez lesz a negyedik per a milánói bíróságon.
Egy 2005-ös ügyészi vizsgálat során lehallgatott telefonbeszélgetés nyilvánosságra hozatalával vádolja a milánói ügyészség Berlusconit.

Piero Fassino, a volt Baloldali Demokraták (DS) főtitkára és Giovanni Consorte, az Unipol bank elnöke beszélt egymással a Banca Nazionale del Lavoro pénzintézet felvásárlásáról. "Van egy bankunk" - mondta Fassino.

A hangfelvételen rögzített és semmilyen jegyzőkönyvben nem szereplő kijelentést az Il Giornale, azaz a Berlusconi testvére által birtokolt napilap közölte. Az ügyészség szerint Berlusconiék informátora a lehallgatást végző cég vezetője, Roberto Raffaelli volt, akit ezért 1 év 8 hónapra ítéltek.

A Berlusconi elleni tárgyalás március 15-én kezdődik.

"Hivatali titok megsértésével Olaszországban soha senki ellen nem indult per" - nyilatkozta Berlusconi, hangoztatva, hogy nem volt tudomása a Fassino és Consorte közötti beszélgetésről és nem ő rendelte el a közlését.

Berlusconival szemben már három per folyik a milánói bíróságon: korrupcióval vádolják a februárban lezáruló Mills-perben, prostitúcióra való kényszerítéssel a Ruby-perben, a harmadikban pedig azzal, hogy televíziói törvénytelen úton jutottak közvetítési jogokhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

WMO: figyelemre méltó, de nem kivételes a mostani hideghullám

Tartóssága és késői érkezése miatt "figyelemre méltó", de nem kivételes az Európában jelenleg… Tovább olvasom