Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Újabb pokolgépes merényleteket követtek el

Irak - Négy rendőr és egy polgári személy vesztette életét vasárnap Bagdadban pokolgépes merényletek következtében - közölték iraki védelmi és belügyminisztériumi tisztviselők.
Bagdad déli, többségében síiták lakta részén egy öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megrakott autójával nekihajtott egy rendőrőrsnek, ahol éppen műszakváltás volt. Négy rendőr halt meg, tizenkettő pedig megsebesült.

Bagdad belvárosában egy ember halt meg, egy pedig megsebesült annak következtében, hogy működésbe lépett az autójára helyezett mágneses robbanószerkezet.

A Bagdadtól 30 kilométerre délre fekvő Mahmudíja városban nyolc ember sebesült meg pokolgép robbanásának következtében.

A három hónappal ezelőtti parlamenti választások óta ismét kiéleződött a feszültség, de az erőszak szintje még így is messze elmarad a csúcspontot jelentő 2006-2007-es évekétől, amikor ezrek és ezrek estek áldozatául a felekezetek közötti véres villongásoknak. Ugyanakkor a különböző merényletek következtében meghalt polgári személyek száma a februári 211-ről márciusban 216-ra, áprilisban 274-re, májusban pedig már 275-re emelkedett.

A március 7-én tartott parlamenti választásokat az Ijád Allávi volt kormányfő vezette Iraki Blokk nyerte meg szunnita szavazók támogatásával, de az országot jelenleg irányító síita Núri al-Máliki tömörülését csak két mandátummal tudta megelőzni. Allávi arra figyelmeztetett, hogy a síita csoportok az erőszak fellángolását kockáztatják, ha megpróbálnak kormányt alakítani a szunniták bevonása nélkül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A középréteg vásárolja a legolcsóbbat

Nagy-Britannia - A középréteg, nem pedig a legszegényebb vásárolja leginkább az áruházláncok… Tovább olvasom