Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Újabb szavazási fordulók a kongresszusban, továbbra sincs megoldás

Az amerikai kongresszus két háza között az egészségügyi reform finanszírozása miatt kirobbant költségvetési vita kedden sem oldódott meg.
Törvényjavaslatokat nyújtott be a republikánus többségű képviselőház az Egyesült Államokban kedden a washingtoni körzet, az amerikai természetvédelmi parkok, valamint a veteránellátás finanszírozásának folytatásáról, ám a demokrata többségű szenátus elutasította azokat.

Az amerikai kongresszus két háza között az egészségügyi reform finanszírozása miatt kirobbant költségvetési vita kedden sem oldódott meg, pedig aznap a kormányzati intézmények már csak korlátozottan tudtak működni, elsősorban a közrend és a biztonság garantálásra csökkentve tevékenységüket.

A kongresszus mindeddig nem tudta megszavazni azt a költségvetési jogszabályt, amely az október elsején kezdődött új pénzügyi év első heteiben biztosítaná a kormányzat finanszírozását. Ilyen legutóbb 17 éve fordult elő az Egyesült Államokban.

A republikánusok és demokraták közötti vita fő eleme az egészségügyi reform. Barack Obama elnök és demokrata pártja ragaszkodik az időbeni bevezetéséhez, a republikánusok viszont késleltetni szeretnék.

Megfigyelők szerint a republikánusok kedden benyújtott javaslatainak célja is az volt, hogy az egészségügyi reform finanszírozása kimaradjon az új szabályozásból. A demokraták azzal az érvvel utasították vissza, hogy ezeknél fontosabb területek is vannak, amelyek kiadásait fedezni kellene.

A képviselőház szerdán várhatóan újabb tervezeteket nyújt be szavazásra ugyanezekben a témában, de az elfogadásukra nincs sok esély.

Jack Lew pénzügyminiszter kedden arra figyelmeztette a kongresszusi vezetőket, hogy megkezdte az utolsó rendelkezésére álló lehetőségek kihasználását annak érdekében, hogy megakadályozza a kormányzati adósságplafon elérését, ami tényleges fizetésképtelenséghez vezethet. Megismételte, hogy számításai szerint október 17-ére kimerülnek a rendelkezésre álló források és finanszírozási lehetőségek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Amazon alapítójának tulajdonába került a The Washington Post

Jeff Bezos elmondta, hogy egyebek között a sikertörténetnek bizonyuló Amazon "filozófiáját" szeretné… Tovább olvasom